Djurgården vann efter två sena mål

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Sena mål gav Djurgården en 3–1-seger mot Bodö/Glimt.

Özcan Melkemichel hyllar Haris Radetinac - samtidigt som han gärna ser en renodlad anfallare till i truppen.

– Det är en önskan, sen om vi får det eller inte får vi se. Men jag tror vi skulle må bra av det, säger Melkemichel.

Efter ett straffmål i den 54:e minuten genom Kevin Walker såg det ut att sluta med en uddamålsvinst för Djurgården mot Bodö/Glimt. Men norrmännen kvitterade till 1–1 i den 86:e minuten.

Snopet för de cirka 4 000 åskådarna som hade tagit sig till Tele2 Arena. Men hemmalaget avslutade starkt.

Hårt avslut av Badji

Bara minuter efter kvitteringen fick Haris Radetinac bollen till vänster strax utanför offensivt straffområdet. Han skickade in bollen mot bortre delen av straffområdet och där kom Aliou Badji och drog till på volley - bollen satt hårt i nätet.

Några minuter senare fastställdes slutresultatet 3–1 efter ett självmål.

– Jag tycker att våra första 20 minuter är bra, då har vi ett kompakt och aggressivt försvarsspel där vi pressar högt i perioder. Efter det tycker jag vi har en mellanperiod där vi är lite passiva, Bodö kommer in i matchen och skapar farligheter på ett annat sätt, säger tränaren Özcan Melkemichel.

– Vi vinner matchen, alltid skönt att vinna en match. Många saker som vi kan ta med som positivt.

Haris Radetinac har kämpat mot korsbandsskador. Mot Bodö/Glimt blev det 90 minuter för yttermittfältaren - som såg pigg ut.

– Det är skönt. Det känns som första försäsongen på två år. Jag har haft två skador, jag har haft svåra skador. När man kan spela 90 minuter blir man glad. Nu är det nytt år, nya möjligheter, säger Radetinac.

”En spelare som kan göra skillnad”

Mittfältaren fick beröm av tränaren Özcan Melkemichel efteråt.

– Han har tränat väldigt bra och är en ambitiös och seriös kille. Nu fick vi se honom i action från start. Han gjorde många bra grejer, passningen till Badjis fantastiska mål bland annat. Haris är en spelare som kan göra skillnad, säger Melkemichel.

När kan man förvänta sig att han är i den formen han hade före korsbandsskadorna?

– Jag tror att han har det som mål och vi förväntar oss också att ha ska göra det. Det är en ambitiös kille som tränar stenhårt och gör allt för att komma tillbaka till den formen han var innan skadan. Jag tror på Haris. Han är ambitiös och vill oerhört mycket. Har man den viljan kommer man ofta tillbaka.

Tino Kadawere startade längst fram i anfallet, men fick inte mycket uträttat under en dryg timme. Badji imponerade mer.

Önskar sig en nia

Tränaren Özcan Melkemichel ser gärna att klubben får in en renodlad anfallare i truppen innan allsvenskan.

– Kanske en mer renodlad anfallare, om man får önska. VI har många spelare som är offensiva i sin karaktär, men som också kan spela på kant och tia. Men jag vill nästan ha en renodlad anfallare.

En nia?

– Ja, en nia. Som mer är i boxen än utanför boxen. Någon som gör de enkla målen. Det är en önskan, sen om vi får det eller inte får vi se. Men jag tror vi skulle må bra av det.

Dif var det bättre laget mot Bodö/Glimt, som förra året vann andraligan i Norge. Jonas Olsson, som inte spelade något under lägret i Sydafrika, startade för Djurgården och spelade hela matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM