Krissamtal med fansen efter kollapsen

avStefan Alfelt

FOTBOLL

GÖTEBORG. Ett stort antal fans väntade på IFK Göteborgs ledning och spelare efter 2–3-floppen mot Sirius.

– Fullt förståeligt. Vi är professionella fotbollsspelare. Vi ska leverera resultat, säger lagkaptenen David Boo Wiklander som tog snacket med supportrarna tillsammans med Mats Gren, tränaren Poya Asbaghi och ordföranden Mats Engtsröm.

Boo Wiklander upplevde det inte som en aggressiv stämning.

– Jag är känslomänniska själv. Jag har full förståelse för att de bryr sig. De lever för den här klubben. När man är uppväxt i Qviding där det bara var de närmast sörjande kan jag tycka att det ändå är kärlek de ger en i grund och botten.

– Det hade varit värre om vi bara kunnat gå ut och ta en middag på stan utan att känna oss påverkade, säger David.

Samtalet blev ganska långt.

– Jag tyckte att de skötte sig otroligt bra med tanke på den frustration jag kan tänka mig att det är där uppe på läktaren. Det kom konstruktiva frågor. Även om taktik. Jag förstår att man undrar över varför vi inte kan stänga matchen. Svaret på dom frågorna hade jag också velat ha nu.

”Vi förlorar duellerna”

Efter speldominans och 2–0-ledning rasade Göteborg totalt och släppte in tre mål på fasta situationer.

– Svårt att analysera en så här stor käftsmäll direkt efteråt vad som hände. Vi har haft motgångar, ett par stycken den här säsongen, och det sitter nog i ryggraden, tyvärr. Det måste vi städa bort.

Laget klarade inte att komma över motgången som reduceringen och senare kvitteringen innebar.

– Vi förlorar duellerna. Är det inte första så är det andraduellerna. Vi vet att de är långa och duktiga på fasta. Vi måste bli mer cyniska. Mot de huvudspelarna vet vi att vi inte ska ha en chans men vi måste se till att inte släppa till de chanserna högre upp i banan.

– Över 60 minuter spelar vi en bra fotbollsmatch. Har 2–0 och ska stänga det men lyckas inte. Vi är otroligt besvikna på oss själva. Spontant är det bara frustrerat för att vi inte kan ta oss själva i nacken tillräckligt för att lösa det, säger David Boo Wiklander.

”Känns extra tungt”

Den sena diskussionen med fansen slutade ändå med applåder för tränaren Asbaghi och lagkaptenen.

– Det ingår i vår arbetsbeskrivning att prestera. Vi har förmånen att vara på planen och kunna påverka. Fansen har det inte, men dom gör ett riktigt hästjobb på läktaren och sjunger hela matchen. Det känns extra tungt att förlora så här eftersom vi har så många som bryr sig om klubben och förväntar sig bättre resultat, konstaterar David Boo Wiklander.

Foto: TT
De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
Laddar Matchöversikt
Sirius vände och vann efter en galet händelserik och dramatisk andra halvlek.
ARTIKELN HANDLAR OM