Zlatans VAR-mål räckte inte: ”Strulade till det”

Är ett mål från milstolpen: ”Är en lyxgåva”

Av: Simon Sjöstrand, Emilia Cederholm

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Tillbaka på plan och tillbaka i målprotokollet.

Men Zlatan Ibrahimovic VAR-dömda mål räckte inte för LA Galaxy som tappade poäng mot stadsrivalen Los Angeles FC.

– Vi skulle ha vunnit den här matchen enkelt, säger svensken till Expressen.

Zlatan Ibrahimovic och Los Angeles Galaxy jagar slutspel. Inför derbyt mot Los Angeles FC lovade Zlatan, som stått över matcherna på konstgärs, att om Galaxay går till slutspel kommer han spela på alla underlag.

– Då skiter jag i om jag skadar mig. Då är jag beredd att ta risken, sa svensken till ESPN.

Det så kallade ”El Trafico” mot Los Angeles FC spelades dock på Galaxys hemmaarena med naturgräs . Zlatan Ibrahimovic var till fansens förtjusning tillbaka, och det med omedelbart resultat.

Efter dryga kvarten fick svensken en boll i straffområdet. Han tog ner den med bröstet och chippade den mot mållinjen. LAFC-försvaren Danilo Silva såg ut att hinna rensa i sista sekunden men Zlatan Ibrahimovic signalerade för mål.

Till slut kom VAR-tecknet av domaren och efter en videogranskning konstaterades det att det var 1–0 till hemmalaget och Zlatan Ibrahimovic noterades för sitt 499:e mål i karriären. Det 500:e målet var inte långt borta. Fyra minuter senare slog Zlatan ett distansskott i utsidan av stolpen.

Men som så många gånger förut lyckades tabellfemman Galaxy inte hålla tätt bakåt. Fem minuter in i andra halvlek ordnande LAFC-stjärnan Carlos Vela straff. Vela dunkade sedan själv upp bollen i nättaket bakom David Bingham till 1–1.

Zlatan varnad för filmning

Galaxy saknade inte chanser för tre poäng och Ibrahimovic var inblandad i två straffsituationer. Men enligt domarens tycke föll han alldeles för enkelt och fick syna det gula kortet. Den andra straffsituationen slutade utan ingripande av domaren.

– Vi skulle ha vunnit den här matchen enkelt med tanke på de chanser vi skapade. Vi var det bättre laget och vi spelade bra fram till straffområdet, sedan strulade vi till det, säger ”Ibra” till Expressen.

– Jag kände mig pigg och kvick, tycker att jag gjorde en bra match. Nu gäller det att vi tar de poäng vi behöver på de sju återstående omgångarna för att säkra slutspelsplatsen.

Tränaren Sigi Schmid:

– Vi måste bli bättre på att få fram bollen till ”Ibra” när vi har möjlighet till det. Han är en lyxgåva att ha i laget och det måste vi utnyttja bättre.

LA Galaxy ligger kvar på femteplatsen i tabellen medan Los Angeles FC klättrar till andraplatsen i den västra konferensen. Sex lag går till slutspel.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE