Utspelet: ”Sker bara i Danmark – och Afrika”

Motståndarna om danska konflikten: ”Aldrig upplevt något liknande”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Foto: Peter Morrison / AP TT / NTB SCANPIX

Danmark ser ut att få ihop ett lag trots konflikten.

Nu uttalar sig Slovakien – Danmarks kommande motståndare – om soppan.

– Sådana problem finns bara i Danmark och för vissa afrikanska spelare, säger mittfältaren Jan Gregus enligt Ekstrabladet.

Det råder kris i Danmark.

Det danska fotbollsförbundet (DBU) kan inte komma överens med herrlandslaget om ett nytt kollektivavtal och i söndags gick DBU ut med att man därför söker nya spelare till de kommande landskamperna mot Slovakien och Wales.

– DBU vill få det att se ut som att det är vi spelare som inte vill spela, men det är ju DBU som inte vill förhandla färdigt och få till en överenskommelse som vi kan spela med, sa Tottenham-stjärnan Christian Eriksen.

Utesluts från EM?

Samtidigt har det danska förbundet meddelat att Åge Hareide inte kommer att leda laget under de kommande matcherna eftersom han är hemma i Norge och "jobbar därifrån”.

Och sökandet efter ersättningsspelare går tungt.

Spelarföreningen har uppmanat alla danska spelare att stötta strejken och lag ända ner i division 2 har, enligt TT, gått ut och sagt att de inte kommer att ställa upp med spelare till det tillfälliga landslaget.

Skulle Danmark inte få ihop ett lag kan det leda till miljonböter från Uefa och till och med uteslutning från kommande internationella mästerskap.

Uppgifter till sajten bold.dk gör dock gällande att DBU har hittat 23 spelare som kommer att samlas 13.00 på tisdagen.

Nu uttalar sig Slovakien om situationen.

I en intervju med Ekstrabladet kommer mittfältaren Jan Gregus med starka, och oväntat hårda, ord om den danska spelarkonflikten.

– Det är bara i Danmark och för vissa afrikanska spelare, som det finns sådana här problem med förbunden. Jag har aldrig upplevt något liknande, säger Gregus enligt tidningen.

– När jag blir kallad till landslaget så kommer jag. Vi har inga problem med vårt förbund. Vi har samlat alla våra bästa spelare. Det kan vara svårt att förstå vad som sker i Danmark. Och jag är mycket överraskad över det som hänt. Men samtidigt kan jag inte stå och säga att det som spelarna gör är dåligt, fortsätter han.

Publicerad:

LÄS VIDARE