Mats Gren får sparken av IFK Göteborg

Han tar över – Asbaghi fortsätter som tränare

avSimon Sjöstrand

Mats Gren, 54, lämnar IFK Göteborg.

Sportchefen får sparken.

Samtidigt fortsätter Poya Asbaghi, 33, som huvudtränare.

Det är turbulent i IFK Göteborg.

Klubben befinner sig i en sportslig kris och det har riktats skarp kritik mot både tränaren Poya Asbaghi, 33, och sportchefen Mats Gren, 54.

I måndags uppgav Göteborgs-Posten att Asbaghi skulle sparkas, men Blåvitts klubbledning och tränaren själv dementerade uppgifterna.

Och nu kommer en vändning.

De tar över

På onsdagsmorgonen avslöjade GP att det i stället var Mats Gren som skulle få sparken, något som senare bekräftades av IFK.

Samtidigt står det klart att Poya Asbaghi kör vidare som huvudtränare.

Precis som GP uppgav ersätts Mats Gren av nuvarande akademichefen Jonas Olsson, som blir tillförordnad sportchef.

Samtidigt står det klart att Alf Westerberg slutar som assisterande tränare. 57-åringen, som skrev på ett nytt tvåårskontrakt med klubben i somras, ersätts av tidigare spelarna Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller som fram till nu har verkat inom akademin.

IFK meddelar dock att de kommer föra samtal med Westerberg om ”andra uppgifter i klubben”.

”Vänds bara till något negativt”

Mats Gren befinner sig just nu på semester på Hawaii. Sportbladet var i kontakt med sportchefen under tisdagen, han meddelade då att han inte ställer upp på någon intervju om de senaste dagarnas turbulens.

"Just nu har vi kommit överens om att vi inte gör några intervjuer då det för tillfället bara vänds till något negativt", skrev Gren i ett sms.

IFK Göteborg ligger just nu på tolfte plats i allsvenskan, fem poäng före Brommapojkarna på kvalplats med fem matcher kvar att spela.

Nästa match för IFK är BP borta den 22 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM