Hamrén: Ändrar inte i truppen

FOTBOLL

Ekdal med till EM - men lär inte starta mot Irland

1 av 2 | Foto: Ekdal.

BÅSTAD. Albin Ekdal följer med till EM.

Men förbundskapten Erik Hamrén ser inte mittfältaren som en startspelare mot Irland i EM-premiären.

– Men fortsätter han som den här veckan kan jag ändra uppfattning, säger Erik Hamrén.

Mittfältaren Albin Ekdal skadade sig under ett krogbesök i början av maj. Han var ute och firade en födelsedag när han föll mot en bordskant i metall och rev upp ett djupt sår som var 20 centimeter långt och fem centimeter djupt.

När han förstod innebörden av skadan trodde han att det skulle vara omöjligt att bli spelklar till EM.

”Ingen startspelare”

Hamburgspelaren har gått en kamp mot klockan och i dag meddelade förbundskapten Erik Hamrén att Albin Ekdal kommer att följa med till EM i Frankrike. 

- Vi ändrar inte i truppen. Albin har gjort stora framsteg under veckan och det känns bra. Han är ingen startspelare mot Irland (EM-premiären) men han kan vara en riktigt bra avslutare i matchen mot Irland, säger Erik Hamrén.

Albin Ekdal är dock inte ensam om att slita med skador.

Mittfältaren Oscar Lewicki från Malmö FF har problem med sina ljumskar, men ska öka belastningen kommande dagar. Erik Hamrén medgav under tisdagen att det är en liten chansning, men att landslagsledningen måste våga,

– Det finns alltid en liten risk, men vi måste också ha igång spelarna, säger han.

Erik Hamrén räknar med att alla, inklusive Martin Olsson och Kim Källström (båda har problem med ljumskarna), kör fullt på torsdag.

Det innebär att landslaget har två hela träningar för att slipa helheten i försvars- och anfallsspelet.

– Självklart är det lättare om vi får jobba ihop en längre tid. Vi har varit igång en vecka men inte tränat med hela gruppen än. Ju mer tid man har på sig ju mer kan man nöta saker, säger Erik Hamrén som vet att förberedelserna inför EM varit knapp på grund av långa säsongen i ligaspel och allsvenskan.

 – Som förbundskapten tycker man att det blir sämre och sämre på så sätt, säger han.

Landslaget anlände under tisdagen till Båstad, där andra veckan av uppladdningen genomförs. På söndag spelas genrepet mot Wales på Friends Arena i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM