Sebastian Larsson: ”Känns inte roligt”

avPetra Thorén

Seb om skandalen som skakat Sunderland

Foto: Getty Images
Adam Johnson och Sebastian Larsson har spelat ihop i Sunderland under flera år.

Den tidigare Sunderland-spelaren Adam Johnson har dömts till sex års fängelse för sex med minderårig.

Sebastian Larsson ger nu sin syn på skandalen som skakat om Sunderland.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är en sådan situation som ni alla kan tänka er, det känns inte roligt, säger han.

I torsdags föll domen för Sunderlands före detta spelare Adam Johnson. Mittfältaren fick sex års fängelse för att ha haft sex med en minderårig flicka.

Landslagets Sebastian Larsson har spelat tillsammans med Adam Johnson flera säsonger. Inför landslagets vänskapsmatch mot Tjeckien, i morgon, fick mittfältaren frågor om hur han såg på händelsen med Adam Johnson.

– Det är klart att det är något som har funnits runt omkring klubben nu en lite längre period. Något som vi har fått lägga åt sidan och låta – som i alla sådana här fall – den rättsliga processen ha sin gång. Det har den haft nu och ett straff är utdömt, säger Sebastian Larsson som också påpekar:

– Alla står lika inför lagen.

– Sådant händer tyvärr i världen och då får man lämna det åt dem som har med det att göra. Det är inget som idrott eller fotboll kan påverka när det gäller att bedöma eller inte, utan det får rättväsendet ta hand om.

Hon lämnade klubben

Adam Johnson erkände i vintras brott, sex med minderårig och ett fall av groomingbrott. Trots erkännandet fick han spela vidare i klubben, något som kritiserades hårt och ledde till att Sunderlands vd Margaret Byrne lämnade klubben.

På frågan om hur Sebastian Larsson ser på att Adam Johnson fick spela kvar löd svaret så här:

– Vad är de slutliga fakta där? Det vet jag inte. Vi har fått lämna sådant åt sidan. Vi är betalade för att göra våra jobb och då måste man göra det och fokusera så gott man kan.

Diskussionerna om att spelare i Premier League kan bete sig hur som helst köper Sebastian Larsson inte.

– Vi kan inte leva hur som helst och göra vad vi vill och det ska ingen någonsin kunna göra heller. Det blir alltid sådana diskussioner. Man ska inte dra alla över en kam. Alla är ansvariga för hur man lever sitt liv.

ARTIKELN HANDLAR OM