”Det öppnar för nya målvakter”

FOTBOLL

Men just nu given etta i Hamréns lag

1 av 2

Lite speltid i vinter och sista rycket i landslaget.

Men för Erik Hamrén är Andreas Isaksson förstavalet för tillfället.

– Han är det just nu, sen hur det blir i EM beror på hur truppen ser ut, säger förbundskaptenen. 

Under måndag förmiddag bekräftade landslagets målvakt Andreas Isaksson det han tidigare själv varit inne på: han slutar i landslaget efter EM.

På dagens presskonferens kommenterade lagkamraten och nära vännen Kim Källström beslutet så här:

– Det är en epok som går i graven lite.  Han har spelat otroligt länge och varit otroligt framgångsrik i landslaget så det öppnar upp för nya målvakter att ta över hans position.

Hur är det med Kim Källström, 33,  själv och framtiden i landslaget då?

Han har inte fattat något beslut.

– För egen del fokuserar jag mest på nuet. Men det är klart att vi blir ju äldre, säger mittfältaren.

Fick tre matcher

Mot Tjeckien på tisdag är det Andreas Isaksson, 34, som spelar. Han missade matchen mot Turkiet på grund av sviter efter magsjuka. Då spelade Robin Olsen

– Given etta kan man aldrig säga. Man ska vara med och vara frisk och kry. Men han är det (förstavalet) just nu, säger förbundskapten Erik Hamrén om Andreas Isaksson som haft lite speltid i sitt klubblag Kasimpasa.

– Det var bra att han fick de här tre matcherna före samlingen. Sen hade han lite otur med sjukdomen, men nu är han pigg igen och har visat det på träningarna också och är väldigt motiverad inför sommaren. Jag hoppas inte att han hamnar i samma läge som innan att inte ha matcher under en lång tid, säger Erik Hamrén.

I laget mot Tjeckien går också Emil Salomonsson in och gör "riktig" debut. IFK Göteborgs högerback får chansen från start i en backlinje bestående av Emil, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist och Martin Olsson.

Väldigt klok spelare

– Emil kommer att göra debut i morgon. Det är han och Victor (Nilsson Lindelöf) som skiljer som mot playoff-matcherna mot Danmark. Det är samma spelare som i den första matchen, säger Erik Hamrén.

Det innebär också att nyblivna pappan Oscar Lewicki, som åkte hem från Turkiet för att närvara vid förlossningen, spelar.

Kim Källström trivs bra med MFF-spelaren bredvid sig.

– Han är väldigt välutbildad. Ligger alltid rätt i positionerna. Man vet att man har alltid har hans rygg när man kliver fram. Duktig bollspelare. Spelar väldigt klokt, inte med så stora risker. Stark i duellspelet trots att han inte är störst på plan.

Sedan tidigare saknas Ludwig Augustinsson och Erik Johansson. Dessutom har Erkan Zengin insjuknat.

Matchen mot Tjeckien spelas i morgon 20.30 och visas på TV 4.