Benteke fixade en poäng till Liverpool

FOTBOLL

Liverpools Europadröm lever efter en kvittering på tilläggstid av Christian Benteke i stormatchen mot Chelsea.

Foto: All over press
Benteke firar.

Varken Chelsea eller Liverpool har haft några lysande säsonger i ligaspelet. Inför kvällens match på Anfield kunde man hitta Chelsea på en nionde- och Liverpool på en åttondeplats. Chelsea spelade för hedern och Liverpool för Europa. Det blev delat resultat.

Längre från Europa

Hemmalaget hade ikväll chans att ta in poäng på lagen ovanför och ta en femte-eller sjätteplats som skulle innebära playoff eller kval till Europa League. Men det såg länge ut att en storspelande Eden Hazard skulle stå ivägen.

Storspelande Hazard

Eden Hazard är en av många Chelseaspelare som har tunga säsonger bakom sig. Men på de fyra senaste matcherna har belgaren gjort lika många mål, och ikväll var han återigen på spelhumör. 1-0 kom efter 33 minuter. En soloprestation av Hazard som kunde vika in från sin vänsterkant, ta sig in i straffområdet och placera ledningsmålet i högra hörnet. Hemmalaget Liverpool hade sina chanser till en kvittering, och tillslut fick Christian Benteke sista ordet. I matchminut 92 kunde han sätta kvitteringen 1-1.

Allt måste gå Liverpools väg

Liverpool har fortfarande chans att klättra i tabellen mot en chans till europaspel. För att hamna på sjätteplats måste Liverpool vinna sista i sista omgången mot West Bromwich. Samtidigt som West Ham förlorar och Southampton antingen kryssar eller förlorar. Dessutom har både West Ham och Southampton två måls bättre målskillnad än Liverpool.

Vinner Liverpool Europa League-finalen den 18 maj innebär det en direktplats till Champions Lague.

ARTIKELN HANDLAR OM