Klart för Bundesliga efter svenskens mål

1 av 2
FOTBOLL

LEIPZIG. Emil Forsberg blev en av de stora hjältarna i för RB Leipzig mot Karlsruhe.

24-åringen sköt upp laget till Bundesliga.

– Det känns fantastiskt. Jag är så glad just nu. Jag kom hit för att hjälpa Leipzig till Bundesliga och nu har vi klarat av det. Så mycket glädje, säger Forsberg.

Mängder med publik - ett rejält tryck på läktarna. 42 599 personer på Red Bull Arena hade stora förhoppningar på RB Leipzig hemma mot Karlsruhe.

Efter en mållös halvlek – som inte bjöd på så många chanser - kom det förlösande målet i början av andra halvlek. Och det var landslagsspelaren Emil Forsberg som visade vägen mot Bundesliga.

Öppnade målskyttet

RB Leipzig fick inkast högt på offensiv planhalva. Efter några fina kombinationer skickades bollen in lågt i straffområdet. Där kom Emil Forsberg farande i hög hastighet och tryckte in 1-0-målet med vänsterfoten.

Han firade sin åttonde fullträff för säsongen genom att springa ner mot hörnflaggan och vråla rakt ut. Målet, som firades rejält tillsammans med övriga lagkamrater, betydde att laget var klart för Bundesliga nästa säsong.

Stående ovationer

Matchen avgjordes definitivt i den 85:e minuten. Karlsruhes målvakt René Vollath bjöd på en riktig målvaktstavla när han tappade in Marcel Halstenbergs frispark.

Forsberg byttes ut i slutskedet och fick ta emot stående ovationer av publiken. Det var ett massivt tryck på läktaren under hela matchen och efter slutsignalen blev det stora glädjescener på planen och bland fansen.

RB Leipzig får sällskap av Freiburg, medan Nürnberg får kvala för att försöka ta sig upp till Tysklands finrum. Det är inte klart vilket lag man möter i kampen om en plats i Bundesliga.

ARTIKELN HANDLAR OM