Irland: ”Inga poäng – inga spelarfruar”

FOTBOLL

Nya utspelet från O'Neill: ”Vill inte ha barn på hotellet”

Foto: Martin O'Neill.

De irlänska EM-spelarna kan glömma att få se sina spelarfruar.

Så länge de inte levererar poäng på planen.

– Jag vill inte ha tre eller fyra barn som springer runt mina ben och som dessutom tillhör någon som missat två målchanser mot Sverige, säger förbundskaptenen Martin O'Neill.

Irlands förbundskapten Martin O'Neill har sedan länge varit känd för att bra prestationer på planen leder till belöningar utanför densamma.

Inför landskamperna i mars hamnade dock O'Neill i blåsväder efter en kontroversiell kommentar gällande spelarfruarnas närvaro under EM eller inte.

– Det beror på hur snygga flickvännerna är. Om de är väldigt snygga så är de välkomna. De fula får inte komma är jag rädd, sa O'Neill då vilket skapade stort rabalder i Irland.

”Åker dit för matcherna”

Nu tycks den irländske förbundskaptenen ha ändrat sig.

Spelarnas fruar eller flickvänner får inte dyka upp på hotellet överhuvudtaget – så länge inte poängen ramlar in i gruppspelet.

– När vi åker dit så handlar allt om matcherna, tyvärr. Om vi går vidare från gruppspelet kommer jag ge spelarna ledigt en dag för att träffa lite människor, säger O'Neill enligt Irish Mirror.

– Det är en stor, stor turnering och en sådan här chans kommer kanske aldrig för de här spelarna igen – någonsin. Så jag vill att de ska kunna ge allt, fortsätter den förre Celtic- och Aston Villa-tränaren.

Inga barn på hotellet

O'Neill är rädd för att tiden spelarna spenderar med familjen stör fokuset på matcherna och förstör lagsammanhållningen.

Därför kommer inte heller spelare som Robbie Keane och Jonathan Walters barn att tillåtas vistas på hotellet.

– Generellt sett gillar jag inte ha tre eller fyra barn som springer runt mina ben och som dessutom tillhör någon som missat två målchanser mot Sverige, skämtar (?) O'Neill.

Sverige och Irland möts i lagens EM-premiär den 13 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM