Dundersuccé som kommentator – men sparkad som tränare

FOTBOLL

Klart: Får lämna klubben

Han fick både Glenn Strömberg och Chris Härenstam att tappa hakan och har blivit viral på sociala medier världen över.

Men som fotbollstränare går det trögare för Gudmundur Benediktsson

I dag fick tv-kommentatorn sparken från sin isländska fotbollsklubb.

Den sista gruppspelsmatchen mellan Österrike och Island blev en dramatisk historia som avgjordes när Arnor Traustason satte 2–1 med matchens sista spark.

En upplösning som fick tv-kommentatorerna att vråla sina halsar hesa – och värst av alla var Islands egen Gudmundur Benediktsson.

– Han var fullständigt galen, sa SVT:s Chris Härenstam, som satt strax bredvid, till Sportbladet.

TV-klippet där Gudmundson stående vrålar ut sina känslor, med en paff Glenn Strömberg bredvid sig, har spridits som en löpeld världen över på sociala medier.

Kommenterar på måndag

Samma succé har kommentatorn dock inte gjort som assisterande tränare i klubblaget KR Reykjavik. Laget ligger på nionde plats av tolv totalt och riskerar att åka ur högsta ligan.

I går skrev Sportbladet om att Benediktsson riskerade att få sparken efter att klubben häromdagen åkt på sin tredje raka förlust.

Och i dag blev det klart.

Kommentatorn får lämna sin tränarpost med omedelbar verkan.

– Vi har nått ett samförstånd att låta huvudtränaren Bjarni Gudjonsson Eggert och assisterande tränaren Gudmundur Benediktsson lämna klubben, meddelar KR Reykjavik på sin hemsida.

Detta hindrar dock inte Gudmundur Benediktsson från att flyga tillbaka till Frankrike för att kommentera Islands möte med England i åttondelsfinalen i Nice.

Matchen spelas på måndag med start klockan 21.00.

ARTIKELN HANDLAR OM