LISTA: 11 glödheta transfers i Europa

FOTBOLL

Den 1 juli öppnar det internationella transferfönstret officiellt.

Sportbladet listar här en startelva med spelare som i skrivande stund är på väg eller mycket nära att göra klart med en ny klubbadress.

Samuel Umtiti

Ålder: 22 år

Position: Försvarare

Från Lyon till FC Barcelona

Barcelona har gett upp försöken att köpa loss PSG:s Marquinhos och väljer nu istället Lyons försvarstalang Samuel Umtiti. Barças president bekräftade på torsdagen att klubbarna är överens om en övergång för den 22-årige franske landslagsmannen.

– Vi är överens med Lyon om en övergångssumma på 25 miljoner euro (235 miljoner kronor) och kommer förhandla med spelaren så fort EM är över för hans del, säger Barcelonas president Josep Maria Bartomeu.

Zlatan Ibrahimovic

Ålder: 34 år

Position: Anfallare

Från PSG till Manchester United

”Det är dags att världen får veta. Min nästa destination blir Manchester United”, skrev Zlatan på Instagram under torsdagskvällen. Enligt brittisk media reser 34-åringen nu till Manchester under fredagen för att genomföra läkarundersökningen och skriva på kontraktet.

Hatem Ben Arfa

Ålder: 29 år

Position: Mittfältare

Från Nice till PSG

Den franske artisten som står utan kontrakt var nära Sevilla men ska ha ändrat sig efter ett samtal med PSG:s nye manager, hämtad från just Sevilla, Unai Emery. Enligt fransk press handlar det nu bara om timmar innan Ben Arfa kan presenteras av PSG.

Michy Batshuayi

Ålder: 22 år

Position: Anfallare

Från Marseille till Chelsea

Batshuayi fick tillåtelse att tillfälligt lämna den belgiska landslagsamlingen under onsdagen för att genomgå en läkarundersökning med Chelseas stab i Bordeaux. Den ska enligt Sky Sports ha passerat utan anmärkning och 22-åringen väntas när som helst kunna presenteras som Antonio Contes första värvning till Chelsea – för 376 miljoner kronor.

Henrich Mchitarjan

Ålder: 27 år

Position: Mittfältare

Från Borussia Dortmund till Manchester United

Enligt Bild har Borussia Dortmund accepterat ett bud på nästan 400 miljoner kronor från Manchester United på Mchitarjan. På torsdagen kom också nya indikationer på att en affär är på gång då United officiella supportershop plötsligt började erbjuda tröjor med armeniens namn på.

Nani

Ålder: 29 år

Position: Mittfältare/anfallare

Från Fenerbahce till Valencia

  Från en kritiserad ytter i Manchester United via Fenerbahce till en hyllad anfallare i den portugisiska EM-truppen. Nanis fina mästerskap i Frankrike ser nu också ut att ha betalat sig.

– Nani kommer att vara en Valencia-spelare nästa säsong, säger Fenerbahces president Aziz Yildrim enligt Marca.

Nolito

Ålder: 29 år

Position: Anfallare

Från Celta Vigo till Manchester City

Nolito har en längre tid ryktats vara på gång till Manchester City och efter att Spanien åkt ur EM dök anfallaren mycket riktigt upp i Manchester där han ställde upp på idolbilder på en lokal restaurang. Brittisk press talar också om att de nu ”bara handlar om timmar” innan affären värd 157 miljoner kronor kan presenteras.

UPPDATERAT: På morgonen blev Nolito helt klar för City. Läs mer här!

Steve Mandanda

Ålder: 31 år

Position: Målvakt

Från Marseille till Crystal Palace

Att Mandanda ska lämna Marseille har varit klart en tid och enligt franska L'Equipe ska kontraktet med engelska Crystal Palace nu till och med vara påkritat. Priset uppges landa på knappt 20 miljoner kronor för veteranen.

Vincent Janssen

Ålder: 22 år

Position: Anfallare

Från AZ Alkmaar till Tottenham

Vincent Janssen vann den holländska skytteligan föregående säsong på 27 mål och har av samma anledning nu lockat till sig intresse från engelska Tottenham. ”Spurs” har också bjudit på anfallaren men det första anbudet på motsvarande 170 miljoner kronor avfärdades – till stor frustrationen för Janssen.

– Jag har sagt vad jag vill till klubben och ”Spurs” bjöd en bra summa. Just nu är jag fortfarande besviken på AZ och hur de hanterat det här. Jag vill flytta, säger 22-åringen till holländsk tv.

AZ kräver 188 miljoner kronor för att låta Janssen lämna. Återstår att se om Tottenham är redo att betala det.

Gregory van der Wiel

Ålder: 28 år

Position: Försvarare

Från PSG till Fenerbahce

Den holländske försvararen kom till PSG från Ajax 2012 med stora förväntningar på sig men blev aldrig den världsspelare den franska klubben hoppades på. Nu väntar spel i den turkiska ligan för holländaren.

– Van der Wiel och slovaken Skrtel är nästan klara, säger Fenerbahce president Aziz Yildirim.

Martin Škrtel

Ålder: 31 år

Position: Försvarare

Från Liverpool till Fenerbahce

Efter att texten ”Klopp är ett k*khuvud” publicerats till en bild på Skrtels Instagram förstod de flesta att veteranen var på väg bort. Nu talar allt för att även Skrtel går till Fenerbahce.