Hysen om utbrottet: ”Måste tänka sig för”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg räddade en poäng mot IFK Norrköping.

Frågan är om relationen mellan tränaren Jörgen Lennartsson och frustrerade, utbytte anfallaren Gustav Engvall också behöver räddas?

– Gustav måste tänka sig för. Det är bättre att slå på något i omklädningsrummet i stället, säger Tobias Hysén.

Det var ett tungviktsmöte på planen där IFK Norrköping med mer offensiv spets och kvalitet länge såg ut att ta med sig tre poäng efter Arnor Traustasons 1-0-mål (49).

Men till slut räddade åter IFK Göteborg ett underläge efter en kraftfull forcering när Emil Salomonsson nickade in 1-1 (86) på inhopparen Tom Petterssons inlägg.

Stor uppmärksamhet fick också den hetsiga diskussion som uppstod vid avbytarbänken när Blåvittränaren bytte ut anfallaren Gustav Engvall efter en timmes spel.

– Jag ville spela vidare, spela så mycket som möjligt. Jag reagerade i stundens hetta. Jag påpekade att jag inte hade spelat många minuter, säger Engvall efter matchen.

– Formen går inte riktigt uppåt när man inte får mer än en halvlek, en timme, 75 minuter eller kortare inhopp. Det handlar om att känna förtroende också.

– Men det är tränarens val. Vi har bra spelare och det är han som bestämmer, det får jag respektera, säger Engvall.

Jörgen Lennartsson försiktig

Jörgen Lennartsson vill ogärna diskutera något mer ingående kring situationen med Engvall när Sportbladet och GT ställer frågor efteråt:

– Gustav blev besviken för att han blev utbytt. Då sa jag till honom varför han blev utbytt. Sedan var det inte mer med det.

Sa du till Engvall att han skulle "hålla käften"?

– Vad vi sa stannar mellan oss.

Vad saknar du hos Engvall spelmässigt?

– Såg du matchen? Jag tänker inte göra någon analys på Engvalls kvaliteter i media.

Sportbladet avslöjade i december att 20-åringen var nära en övergång till Stoke. Transferplaner som blivit framflyttade och kan riskera att frysa inne om Engvall inte presterar i allsvenskan.

Tobias Hysén: "Kan koka lite ibland"

Transferpengarna skulle hårt ekonomiskt trängda IFK Göteborg behöva väldigt väl.

Gör det situationen kring Engvall extra knepig?

– Äh, det vet jag inte. Gustav har fått spela otroligt mycket. Jag vet inte hur många matcher han inte har spelat. De flesta i alla fall, säger Lennartsson.

– Det är inte så konstigt att en klubb som vill tampas i toppen av tabellen har ett antal forwards som man går runt på. Rosenberg var på bänken senast för Malmö FF.

Tobias Hysén säger om situationen:

– Gustav är en ung kille och man ska inte döma honom för hårt. Men han får tänka sig för lite. Det kan koka lite ibland.

– Jag gillar det på ett sätt, han får vara förbannad. Man måste bry sig när man blir utbytt. Men med den offentlighet som finns nu med alla kameror så gäller det att reagera på rätt sätt.

– Gå in i omklädningsrummet och slå och sparka i stället. Där är det ingen som ser eller hör, säger Hysén.