Zlatan inte med i L'Equipes stora lista

FOTBOLL

Svenske stjärnan inte ens topp-100

Foto: Zlatan.

Franska L'Equipe har listat den hundra främsta spelarna i Champions League och Europacupen genom tiderna. Lionel Messi är fyra. Cristiano Ronaldo femma. 

Zlatan då kanske ni undrar?

Han är inte med.

I och med att listan även har räknat in spelare som spelat i turneringen innan den fick namnet Champions League så är konkurrensen extra hård. Och det är just några av de forna stora namnen som toppar franska L'Equipes lista. Etta och tvåa är Real Madrid-legendarerna Alfredo Di Stefano respektive Francisco Gento, som var med och tog Madrid till fem raka titlar under turneringens första fem år.

Prispallen kompletteras med Milans försvarsikon Paolo Maldini på en tredjeplats. Barcastjärnan Lionel Messi är högst rankad av alla idag aktiva spelare på sin fjärdeplats, med en visst Cristiano Ronaldo femma. Och på den vägen flyter det på.

Ingen svensk

Någon som inte tagit plats i den franska sporttidningens topp-100 är svenske Zlatan Ibrahimovic. Och för den delen heller inga andra svenskar. Däremot tar finske Jari Litmanen plats 88 på listan.

Att Zlatan ännu inte vunnit, som han själv uttryckt det, "den där jävla Champions" har med största sannolikhet en del i utelämningen, då de flesta på listan har spelat finaler med sina lag.

Listan i sin helhet.