Slår tillbaka mot Zlatan-anklagelserna

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Svaret på Ulf Karlssons dopningsanklagelse

Ulf Karlsson har anklagat Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal för att ha använt sig av dopning.

Svenska Fotbollsförbundets presschef Niklas Bodell har nu svarat på utspelet.

– Det låter fullständigt befängt i mina öron, säger Bodell till Expressen.

Niklas Bodell.
Foto: BILDBYRÅN
Niklas Bodell.

Friidrottslandslagets förre detta förbundskapten Ulf Karlsson har kommit med en kraftig anklagelse mot Zlatan Ibrahimovic. Han menar nämligen att Ibrahimovic dopat sig under sin tid i Italien.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, säger Karlsson till NWT.

”Fullständigt befängt”

Svenska Fotbollsförbundets presschef Niklas Bodell är en som har reagerat starkt på uttalandet.

– Om jag var i Ulf Karlssons kläder skulle jag vara väldigt försiktig med såna anklagelser i rent spekulativt syfte. Det upprör mig, om jag ska vara riktigt ärlig, säger han till Expressen.

Just att Ulf Karlsson gått ut med uttalandet utan konkreta bevis är någonting som förvånar Bodell.

– Att påstå något sånt utan att ha på fötterna, det är för mig väldigt uppseendeväckande och förvånande. Jag vill inte spekulera eller tangera Karlssons påstående, men det låter fullständigt befängt i mina öron.

Även Ekdal anklagas

Till NWT anklagar Ulf Karlsson inte bara Zlatan Ibrahimovic utan även landslagskollegan Albin Ekdal för dopning, även han under sin tid i Juventus.

På sociala medier har personer reagerat på Karlssons utspel. Vänsterpartiets före detta partiledare Lars Ohly skriver: ”För Ulf Karlssons skull hoppas jag att han har vattentäta bevis” medan Sladjan Osmanagic skriver: ”friidrottsikonen Ulf Karlsson, hänger ut Zlatan och Albin E som dopade. Våghalsigt. Fakta saknas så klart”.

”Bevis ska fram”

Arne Ljungqvist, tidigare bland annat vice president i antidopningsorganisationen Wada, vill inte kommentera Ulf Karlssons anklagelser rörande Ibrahimovic.

– Jag kommenterar inte folks spekulationer. Jag rättar mig bara efter om man har positiva prover eller bevis i någon annan form att visa upp. Något annat gäller inte för oss som hanterar dessa frågor. Bevis ska fram, säger Arne Ljungqvist till TT.

Publicerad: