’Ronaldo & Mourinho visste om skattefusk’

Uppdaterad 2016-12-07 | Publicerad 2016-12-06

Mejlen avslöjar: Blev varnade att flytta pengar

Ett varnande mejl.

Trots det flyttade José Mourinho och Cristiano Ronaldo hundratals miljoner kronor till ett skatteparadis – och riskerar nu att fällas.

”Strukturen som ni har skapat kommer att orsaka allvarliga problem för Cristiano Ronaldo”, varnade advokaten Julio Senn enligt El Mundo.

Det slog ned som en bomb i fredags.

Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo och nuvarande Manchester United-tränaren José Mourinho anklagas för skattebrott.

Ronaldo uppges ha gömt undan drygt en och en halv miljard kronor i skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna medan Mourinho misstänks ha placerat över 100 miljoner kronor för att undvika att betala skatt i Spanien.

– Jag har placerat dokumenten i Italien, Spanien och England. Jag har ingenting att dölja. De bevisar att jag inte har gjort något fel, sa José Mourinho om anklagelserna.

”Allvarliga problem för Ronaldo”

Även Cristiano Ronaldo har, via sin agent Jorge Mendes, hävdat sin oskuld.

”Varken Cristiano Ronaldo eller Jose Mourinho har någonsin varit inblandade i ett rättsligt förfarande om att begå ett skattebrott”, skrev agenten i ett pressmeddelande.

Men nu kommer nya, skakande uppgifter om fallet.

Spanska El Mundo har kommit över mejlhistorik som enligt den spanska tidningen visar att både Ronaldo och Mourinho visste om skattefusket.

En advokatfirma i Madrid ska nämligen ha varnat duon och dess representanter för att flytta pengarna redan långt innan det blev verklighet.

”Mina vänner, strukturen som ni har skapat kommer att orsaka allvarliga problem för spelaren i det här fallet (Cristiano Ronaldo)”, skrev advokaten Julio Senn i mejlet till Jorge Mendes agentbyrå enligt Football-Espana.

Trots det gjordes överföringarna och både Cristiano Ronaldo och José Mourinho riskerar att fällas för skattebrott.