”Vi fortsätter vinna om de buar ut hymnen”

Publicerad:

FOTBOLL

Därför inleds kvällens supermöte med burop

Manuel Pellegrini, Manchester City.
Foto: Scanpix.
Manuel Pellegrini, Manchester City.

Manchester City tar emot PSG i kväll – och fansen kommer med all säkerhet att inleda matchen med att bua.

Det gillar Manuel Pellegrini.

– Vi fortsätter att vinna om de buar ut hymnen, säger City-tränaren.

Manchester City-fansens relation till det europeiska fotbollförbundet, Uefa, är ansträngt. Det hela fick sin start när resande supportrar vägrades inträde under ett Champions League-möte med CSKA Moskva – då den ryska klubben straffats med stängda läktare efter en rasistskandal.

Sedan dess buar City-fansen under den klassiska Champions League-hymnen – som spelas inför matcherna.

”Lär väcka Uefa-ilska”

Tidigare i år åtalades den engelska storklubben av Uefa för just buandet, och friades senare – men tränare Manuel Pellegrini uppmanar fansen att fortsätta bua.

– Det beror på om man är vidskeplig. Är man det så fortsätter vi att vinna om de buar ut hymnen, säger City-tränaren enligt Daily Mirror.

City är mitt i sin bästa Champions League-kampanj någonsin och Daily Mirror skriver att Pellegrinis uttalanden med all säkerhet kommer att väcka ilska hos Uefa.

”Stöttar alltid vårt lag”

Trots den historiska matchen har City inte sålt slut sina biljetter och in i det sista pågår kampanjer för att fylla arenan. Pellegini är övertygad om att det löser sig.

– Vi kommer att fylla arenan. Fansen har av olika anledningar inte varit helt engagerade i den här turneringen men när vi går längre kommer de att vara det. De vet att det här är en viktig händelse för klubben. De kanske kommer att bua lite i början men efter det stöttar de alltid vårt lag så jag har inga som helst klagomål på våra fans, säger Pellegrini.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.