”De vill ha Zlatan efter CL-uttåget”

FOTBOLL

Uppgift: Arsenals ägare vill värva en ny anfallare

Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic ryktas till England.

Nu påstår ansedde journalisten Henry Winter att Arsenal kan bli nästa klubbadress – efter förlusten mot Barcelona i går.

”Ägaren Stan Kroenke inser att Arsenal behöver en världsklassanfallare”, skriver Winter.

Zlatan Ibrahimovic, 34, framtid är fortsatt osäker.

Kontraktet med Paris Saint-Germain löper ut i sommar och enligt franska uppgifter vill Ibra ha ett år till i Europa innan han rundar av karriären i MLS.

”Behöver en världsklassanfallare”

Och de flesta ryktena talar för England.

Manchester United, Chelsea, West Ham och Arsenal har samtliga nämnts som tänkbara klubbadresser.

Så sent som för några dagar sedan påstod Zlatans förre lagkamrat och vän Thierry Henry att han ”har hört att Zlatan vill komma till Arsenal”.

– Vi måste först och främst komma topp fyra och nå Champions League, för att kunna locka den typen av spelare. Frågan är vem vi kan köpa? Vem är tillgänglig? Vad jag har hört så vill Zlatan komma hit, sa Henry i tv-magasinet ”Soccer AM”.

Och nu påstår ansedde The Times-journalisten Henry Winter att Ibrahimovic bestämt sig för att bo i London och att Arsenal nu intensifierat jakten på den svenske anfallaren.

Detta efter att klubben åkt ut med hela 5–1 mot FC Barcelona i Champions League i går.

”Arsenals majoritetsägare, Stan Kroenke, kommer analysera den kollapsande säsongen och inser, förutsatt att han förstår att fotboll handlar om titlar och pengar, att klubben behöver en världsklassanfallare”, skriver Winter.

”Vill flytta till London”

Arsenal har den här säsongen stått med Olivier Giroud, Danny Welbeck och Theo Walcott som anfallsalternativ, men kan till nästa säsong få sällskap av en 34-årig svensk, enligt Winter.

”Zlatan Ibrahimovic är ledig i sommar och angelägen om att flytta till London”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM