Klart: Lagen som Sverige för möta

FOTBOLL

Lottades i ”drömgrupp” i U21-EM

KRAKOW/STOCKHOLM. Hemmanationen Polen, Slovakien – och England.

Sverige fick en ”drömlottning” i U21-EM.

– Vi har bra möjligheter att gå vidare, säger Gustav Engvall till Sportbladet.

Sverige är regerande mästare i U21-EM i fotboll.

Nu står det klart vilka man får möta nästa sommar, då man ska försöka försvara titeln.

Håkan Ericssons mannar lottades i grupp A, tillsammans med hemmanationen Polen, Slovakien – och England.

– En fantastisk lottning. Polen är hemmanation, visst, men jag ser dem inte som oslagbara på något sätt. Slovakien var de mest tacksamma vi kunde få från seedningsgrupp tre. Sen är det klart att man kunde ha önskat att få Danmark i stället för England. Samtidigt är det alltid speciellt att möta England. Så det här är en fantastisk grupp på alla sätt och vis, säger Sportbladets krönikör Erik Niva.

”Bra möjligheter”

Även spelarna är nöjda med lottningen.

– Det känns som en helt okej grupp. Vi har bra möjligheter att gå vidare, men det hade vi haft oavsett vilka vi fått. Vi vet vad vi kan, säger Gustav Engvall till Sportbladet.

Vilka blir svårast?

– England känns som svåraste motståndaren, men Polen och Slovakien är också bra.

Hur bra koll har du på Englands U21-landslag?

– Hyfsat. Jag har en lagkamrat i Bristol som jag får ”tjöta” en del på nu, Tammy Abraham. Han är riktigt bra och har gjort nio mål för oss. Jag får trampa honom på tårna vid sista träningen med klubblaget före U21-EM, haha.

Hur långt kan ni gå?

– Vi ska gå långt. Jag vill säga att vi ska vinna, men det kan vara lite väl kaxigt att sätta upp den målsättningen. Vi vet att vi kan gå långt i alla fall. Vi har ett väldigt bollskickligt lag. Får vi till vår variant av ”possesionspel” så är vi svårslagna, säger Engvall.

Premier mot England

Förbundskapten Håkan Ericson är försiktigt positiv.

Men han vill inte kalla det här för en ”drömgrupp”.

– Nej, det vore dumt. För troligtvis måste man vinna sin grupp för att gå vidare och vi ska möta värdnationen och England... Klart det är en tuff grupp. Sen kanske det fanns andra som på pappret är ännu svårare, säger han.

Vad tror du om chanserna att upprepa succén från senaste EM?

– Vi ska verkligen inte gå in och sätta förväntningar på att vi ska vinna guld igen. Men jag kommer hellre aldrig hävda att det inte finns någon möjlighet att göra det. Vi gillar att drömma och det ska vi tillåta oss att göra med den här gruppen också.

Turneringen spelas mellan 16 juni och 30 juni, i Polen.

Sveriges grupp avgörs i städerna Kielce och Lublin och Sverige kommer att spela sin första match mot England, den 16 juni på Kolporter Arena i Kielce.

Gruppettorna – och den bästa grupptvåan – går vidare till semifinal.