”Bara en gång som jag låg på marken”

FOTBOLL

John Guidetti fick tuff kritik i utländsk media

PORNICHET. John Guidetti fick tuff kritik i utländsk media, inte minst i italienska Gazzetta dello Sport där han pekas ut som en filmare.

Dagen efter förlusten mot Italien ger anfallaren sin syn på utspelet – och berättar om Giorgio Chiellinis sätt att agera.

– Jag tror inte att han tyckte att jag filmade, annars skulle han inte ha bett om ursäkt, säger John Guidetti.

Det svenska laget fick hård kritik av utländsk media för sitt spel mot Italien.

Men även de svenska spelarna fick enskilt sin släng av kritiksleven.

I den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport fick John Guidetti lägst betyg. Han pekas ut som en filmare, som försökte få andra spelare (främst Chiellini) att flippa ut, och tidningen undrar vilken scenskola han har utbildat sig på.

Tar kritiken med ro

John Guidetti fälldes en gång av Giorgio Chiellini, på väg framåt i en löpning i andra halvlek.

– Jag vet bara en gång som jag låg ner på marken. Det är när Chiellini kliver in och drar en armbåge i mitt ansikte, något som han sen ber om ursäkt för tio gånger. Så jag vet inte... Jag tror inte att han tycker att jag filmade, annars skulle han inte bett om ursäkt. Jag tycker att jag stod upp bra.

Slet på krafterna

John Guidetti gjorde under matchen ett starkt jobb i defensiven. Det slet på krafterna.

– Jag tycker att jag gör det bra. Det är tufft. Jag går upp och vinner dueller, jag tar jobbet och stänger av De Rossi. Det är mycket mer på plan än att bara anfalla och göra mål, säger John Guidetti och fortsätter:

– Man måste tänka med rätt perspektiv. Detta är ett Italien som är mycket bättre än Belgien som är rankat etta, tvåa förlåt i världen. Zlatan och jag stängde De Rossi, så han inte fick lov att vara spelförande. Vi tog det ansvaret. Vi sprang hur mycket som helst. Men offensivt måste vi göra mer, säger John Guidetti.

Noll avslut på mål?

– Det är klart att det är dåligt. Sebastian Larsson är en sådan här bit (John måttar) från att styra in den i mål och Zlatan är lite offside med jätteläge på bakre. Vi skapar fortfarande chanser även om vi inte har skotten på mål, säger han och påpekar:

– Det är tråkigt men jag bryr mig inte. Hade vi tagit ett 0-0-resultat i går så hade jag sett tillbaka på en bra prestation.

ARTIKELN HANDLAR OM