Tränarbytet allt närmare för United

FOTBOLL

Jakt på Mourinho intensifieras

Foto: Manchester United möter Leicester i dag.

Mitt i jakten på Champions League och en FA-cuptitel intensifieras Manchester Uniteds jakt på José Mourinho.

Enligt uppgifter befinner sig klubben i en lurig balansgång och måste låsa dealen med portugisen snart – utan att störa Louis van Gaal.

Frågan är inte om José Mourinho blir Manchester Uniteds näste tränare, utan snarare när, enligt engelsk press.

Manchester United är inför dagens möte med Leicester på sjätte plats i ligan och fem poäng från Champions League-spel med en match mindre spelad.

Med fyra omgångar kvar har klubben allt att spela för, och dessutom en FA-cupfinal mot Crystal Palace att avverka, vilket har medfört att ledningen inte vill störa nuvarande managern Louis van Gaal när säsongen ska avgöras.

Brådskande för United

Samtidigt gör uppgifter gällande att tiden börjar bli knapp om tränarbytet inte ska bli en allt för dyr historia för Manchester United.

Nu skriver The Telegraph att storklubben de senaste tre dagarna har intensifierat arbetet med att få till en överenskommelse med José Mourinho, som sparkades av Chelsea i december.

Något som talar för att tränarskiftet i United kommer allt närmare är att det, enligt spanska El Pais, finns ett förhandsavtal mellan Mourinho och klubben där portugisen ska betalas fem miljoner pund om han inte fått ett kontraktsförslag senast den 1 maj. Avtalet ska även innebära ytterligare tio miljoner pund i tränarens ficka om kontraktet inte är färdigt till den 1 juni.

Van Gaal tror på fortsättning

Går allt som planerat kommer överenskommelsen med Mourinho gå i lås inom ett par veckor och ett officiellt utlåtande väntas komma vid säsongens slut.

Samtidigt uttalar sig Louis van Gaal självsäkert angående sin framtid och antyder att han inte kommer lämna klubben.

– Manchester United har signat mig för tre år så ni kommer fortsätta se mig här även nästa säsong, säger holländaren enligt Daily Mail.