Hauger missar AIK – rumpmuskel krånglar

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Hauger.
Foto: Bildbyrån
Hauger.

Henning Hauger missar mötet med AIK på Friends Arena.

Enligt Borås Tidning stoppas han av en överbelastad rumpmuskel.

– Det känns förstås skit, säger Hauger till tidningen.

AIK saknar flera nyckelspelare till morgondagens match mot Elfsborg på Friends Arena. Dickson Etuhu, Denni Avdic, Amin Affane och Ebenezer Ofori finns inte med.

Tunga avbräck för Andreas Alm. Men tränaren tycker inte det är tunt på mittfältet.

– Nej, det håller jag inte med om. Christos Gravius är med i truppen. Han och Anton Salétros spelade ju tillsammans i derbyt mot Hammarby och finns redo, säger Alm och fortsätter:

– Både Stefan Ishizaki och Johan Blomberg kan dessutom spela centralt. Även Daniel Sundgren. Så innermittfältare finns det gott om.

”Svårt att säga”

Elfsborg har också drabbats av ett avbräck. Mittfältaren Henning Hauger missar matchen på grund av en överbelastad rumpmuskel. Han kan även missa fler matcher.

– Det är svårt att säga än. Matchen mot Djurgården på torsdag är ju osäker förstås, men jag kanske vet mer om någon dag. Enligt våra sjukgymnaster ska det vara minimal risk att det är en bristning, men det gäller att vara försiktig. Jag har inte känt av den här muskeln tidigare, så det är något nytt. Det känns förstås skit nu, som läget är nu är det bästa om alla kan vara med och bidra, säger Hauger till Borås Tidning.

Bara tre poäng

Elfsborg har fått en tung start på allsvenskan 2016. Efter fyra omgångar ligger laget på 14:e plats med endast tre poäng. AIK är tia i allsvenskan med fem poäng.

Matchen startar strax efter klockan 19.00 i morgon.

Publicerad: