Kravet: ”Släpp Rinne”

FOTBOLL

ÖSK tvekar – men spelarna vill släppa Rinne till OS

Foto: Rinne storspelade mot AIK - nu kräver hans medspelare att han får åka med till OS.

Allsvenskans bästa målvakt.

Men får han åka till OS?

– Jag ska ställa frågan till ÖSK nu. Jag tycker att de borde släppa mig, säger Jacob Rinne.

– Släpp Rinne. Vi har ju två supermålvakter, säger lagkaptenen Robert Åhman Persson.

Nyligen utnämnde Sportbladet honom till vårens bästa målvakt i allsvenskan. Under bortamatchen mot AIK (0–0) gjorde Jacob Rinne ingen besviken. Stefan Ishizaki, Denni Avdic och Ahmed Yasin – alla gick bet när 22-årigen höll nollan och stod för ytterligare en stark insats.

– Jag hade lite feber i veckan och är förkyld, så skönt att man kunde spela och höll, säger han.

”De borde släppa mig”

Rinne är Sveriges solklara förstaval som målvakt i sommarens OS-lag.

Problemet?

Örebro har ännu inte bestämt sig för att släppa honom.

– Vi kommer snacka om det nu. Vi har haft fullt upp med allsvenskan hittils, men jag kommer ställa frågan nu, säger Rinne.

Vad är din önskan?

– Vad tror du? Klart att jag vill följa med.

Vad får du för signaler från ÖSK?

– Vi har inte pratat om det sedan i vintras, innan försäsongen. Känslan är att de ska släppa mig. Jag tycker i alla fall att de borde släppa mig. Men det är upp till Örebro.

Örebro tvekar

Alexander Axén drog till Arlanda direkt efter matchen. Huvudtränaren skulle se på fotboll i England och lät sin assisterande – Axel Kjäll – svara på frågor om Rinne.

– Vi kommer ta upp frågan när den blir aktuell. När en trupp ska tas ut. Det är svaret som vi har gett honom. Det är klubbens beslut. Vi vet att Jacob gärna vill åka och kommer såklart tänka på det när vi tar beslutet.

Är det svårt att säga nej till en spelare?

– Både och. Spelaren tillhör oss och är anställd av ÖSK Elitfotboll. Och om vi inte vill att han ska åka så är det ganska enkelt för oss. Sen är det den känslomässiga aspekten, men spelarna är professionella.

Åhman Persson: ”Släpp honom”

Lagkaptenen Robert Åhman Persson tycker inte att det är något snack. Han menar att klubben självklart borde släppa sin målvakt.

– I vårt fall är det så. Släpp Rinne. Vi har ju två supermålvakter. Oscar Jansson (reservmålvakten) kan stå för oss, säger han och fortsätter:

– Det tycker jag verkligen. Särskilt när vi har den här backupen med Oscar. Han står ju bara och frustar så släpp ut honom på planen.

ARTIKELN HANDLAR OM