Svenska supportrar lurade på 300 000 kr

FOTBOLL

Sålde matchbiljetter – var en bluff: ”Tar aldrig slut”

En man i 30-årsåldern är misstänkt för bedrägeri.

Mannen säger sig ha haft biljetter till Sveriges EM-matcher och fått betalningar på totalt 300 000 kronor från över 100 personer.

Problemet: Mannen har inga biljetter.

– Jag har bokat hotell, flyg och allting, säger en av de drabbade till Sportbladet.

I sommar spelar det svenska landslaget EM i Frankrike.

För ett hundratal svenska supportrar verkar det dock bli allt annat än en fest.

En man i 30-årsåldern sade sig ha biljetter till Sveriges samtliga gruppspelsmatcher och sålde dessa på supporterorganisationen Camp Swedens Facebook-sida.

Fått 300 000 kronor

Drygt 100 personer – vad som är känt hittills – litade på mannen som visade bild på biljetterna, uppgav sin adress och telefonnummer och betalade honom pengar innan allt nu visat sig vara en bluff.

Mannen har inga biljetter.

– Det började med att en person skrev på Facebooksidan om att den här personen hade blåst honom. Sedan har det eskalerat. En efter en skriver nu ”jag med”, ”han har blåst mig också” och just nu är värdet på alla pengar han fått runt 300 000 kronor och det lär bli mer, säger en av de drabbade personerna, Sebastian, till Sportbladet.

Mannen kommer nu att polisanmälas, misstänkt för bedrägeri, samtidigt som personerna som handlat i god tro av mannen får åka ner till Frankrike utan matchbiljetter.

– Jag har bokat hotell, flyg och allting. Men har alltså ingen biljett på grund av den här personen nu, säger en annan person som blivit drabbad till Sportbladet.

”Det tar aldrig slut”

Mannen har erkänt sitt brott till flera av de berörda personerna, men hävdar, enligt en mejlkonversation som Sportbladet tagit del av, att han ska betala tillbaka summan.

– I snitt har folk betalat 1 500 kronor per biljett och vissa har köpt tio biljetter, vissa fem, jag själv två och så vidare. Det tar aldrig slut. Han har skrivit nu till oss och sagt att han lider av ett spelmissbruk och att det är därför han lurat oss på pengarna, säger personen som vill vara anonym.

– Det är ju inget troll utan det är en riktig person som vi har namn och nummer till honom. Han har hela tiden dragit ut på det, sagt att han inte hunnit och så vidare innan han nu erkänt, säger Sebastian.

Har du någon förhoppning om att få en biljett eller pengarna tillbaka?

– Nej, tyvärr. Det finns ingenting som tyder på det.

”Inget vi rekommenderar”

Camp Sweden vill inte kommentera det enskilda fallet utan att all fakta och alla bevis finns tillgängliga, men vill ändå uppmana supportrar att inte köpa biljetter i andrahand.

– Det brukar alltid finnas folk utanför arenorna som säljer biljetter, men det är inget vi rekommenderar, säger Camp Swedens vice ordförande Lindha Jansson.

Sportbladet har försökt nå den misstänkte mannen utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM