Schelin redo att debutera

FOTBOLL

Storstjärnan är tillbaka i allsvenskan

Foto: Bildbyrån
Lotta Schelin & Co tar emot Djurgården klockan 14.00 i dag.

Nästan på dagen åtta år senare är det dags igen för Lotta Schelin.

Dags att spela i allsvenskan.

– Får jag några minuter är det bara plus, säger stjärnan inför debuten i Rosengård.

Den 9 juli 2008 gick Lotta Schelin av Gammliavallens gräsmatta efter 0–1 borta mot Umeå. I omstarten efter OS-uppehållet fanns inte Lotta Schelin med i Göteborgs laguppställning.

Hon hade värvats av franska storklubben Lyon.

Och där blev forwarden kvar. År efter år.

223 Lyon-mål senare är hon tillbaka i svensk fotboll.

Då rivaler – nu lagkamrater

– Jag kommer faktiskt inte ihåg sista matchen (i Göteborg) i och med att jag inte ens visste att det var min sista när jag gjorde den. Det ska bli kul att känna på det igen. Det var väldigt längesen man var på den arenan så att säga.

Senare samma år som senaste framträdandet jublade den nuvarande allsvenska nästjumbon Umeå igen efter att ha tagit SM-guldet.

Ett lag som till exempel innehöll Marta och Emma Berglund.

Två av Schelins nya lagkamrater i Rosengård.

– Det känns jättekul. Emma har man fått spela med i landslaget och är en vän till mig. Marta är en av världens bästa genom tiderna, så det känns otroligt motiverande att spela tillsammans med henne och inte mot henne.

– Men jag har inte spelat så mycket med de som startar. Allt det där får komma sen. Nu har det varit fokus på att få träning och komma in i gruppen. Det är fullt fokus på OS.

”Ingen toppform i dag”

32-åriga Schelin är mitt uppe i ett sexveckorsprogram som landslaget sytt ihop.

– Det har känts jättebra. De säger att man ska vara i toppform den tredje (augusti) och det ser jag fram emot, så det är ingen toppform i dag. Men kommer bli bra, säger Schelin, som är med i serieledande Rosengårds trupp till hemmamötet med Djurgården.

– Jag är ganska avslappnad. Får jag några minuter är jag jätteglad för det. Hela mitt upplägg handlar om OS och sen är det skitkul att få vara med och ta del av Rosengårds sista match innan.

TT