Isak med dubbla mål på tio minuter

avFrida Fagerlund, Michael Wagner

Alexander Isak fortsätter att göra avtryck i Willem II.

Först ”magade” anfallaren in sitt fjärde mål för klubben. Sedan följde han upp med att göra även sitt femte i 3–2-segern mot De Graafschap.

– Det blir bättre för varje match, säger 20-åringen till holländska Fox Sports.

Det började ganska trögt, men de senaste veckorna har Alexander Isak fått upp farten ordentligt i Holland.

Den svenske anfallaren, som är utlånad från Dortmund, har gjort mål i fyra av Willem II senaste fem matcher. Detta inklusive två mot De Graafschap under lördagskvällen.

Visade magkänsla

1–0-målet kom redan efter 13 minuters spel. Där använde Isak magen för att stöta in bollen bakom målvakten Nigel Bertrams.

Isak styrde in målet efter ett skott från distans från en lagkamrat.

– Bollen tog lite på min ena hand. Men jag hade händerna nära kroppen så det var rätt att godkänna målet. Men allt med det målet var tur, säger han med ett brett leende i en tv-intervju med holländska Fox Sports efteråt.

En kort stund senare var det dags igen. Efter märkligt försvarsspel av De Graafschap petade Isak in utökningen till 2–0 när han direkt på en passning från egen målvakt tog sig förbi en Graafschapförsvarare och petade in bollen.

– Försvararen var satt under press och då inträffar misstag. Det var en bra utspark från vår målvakt. Jag tror vi hade ögonkontakt när han drog i väg bollen, säger Isak.

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY
Marios Vrousai och Alexander Isak firar.

Har fått upp farten

Det blev lite spänning i matchen när bortalaget reducerade. Willem II vann till slut med 3–2 och kliver upp på en elfte plats i tabellen.

– Det borde inte ha blivit så spännande. Vi hade chanser att avgöra matchen. Vi behöver vara mer fokuserade. Det är något vi kan jobba på, säger svensken till Fox.

Målen innebär alltså att Alexander Isak gjort fem mål under de fem senaste matcher för Willem II, fyra i ligan och ett i cupen.

Fox: Du har fått upp farten?

– Det kan man säga. Nu måste jag jobba vidare, inte vara nöjd med detta. Det handlar om att vara koncentrerad inför nästa match.

– Det blir bättre för varje match. Vi spelar en bra, offensiv fotboll och skapar många chanser. Då är det roligt att vara anfallare, säger Alexander Isak.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM