Crouch tog Spurs till Champions League

avDaniel Grefve

Publicerad:
Uppdaterad:

Avgjorde ödesmatchen

Peter Crouch brände en chans.

Han brände två.

Och han brände fler.

Men till slut satt den – och Tottenham säkrade en kvalplats till Champions League.

Foto: AP, REUTERS

Förutsättningarna var enkla: Om Tottenham skulle vinna mot Manchester City i kväll var fjärdeplatsen, och därmed en kvalplats till Champions League säkrad.

Och spelmässigt såg det positivt ut. Länge var det jämnt, men Tottenham tog över mer och mer av spelet. Det var länge en särskild spelare som skapade chanserna: Peter Crouch.

Hade många chanser

Tottenhams fyrtorn skapade chans, efter chans, efter chans.

Men antingen var stolpen ivägen. Eller så gick bollen en decimeter utanför stolpen. Eller så gjorde Manchester Citys Sunderland-lån i målet, Márton Fülöp, någon idioträddning med benen eller fingertopparna.

Men till slut, i matchens 82:a minut, kunde Crouch till slut få bollen förbi den storspelande ungraren.

Kaboul slog inlägg

Younes Kaboul slog ett inlägg från högerkanten. Fulop var först på även denna boll, men det räckte inte. Han stötte nämligen bollen rakt ut, och 2.01 långe Peter Crouch kom först på returen och nickade bollen i mål.

Målet visade sig bli matchavgörande. Manchester City flyttade fram positionerna, men lyckades inte skapa några heta chanser. Tottenham kontrollerade händelserna relativt bra, och lyckades därmed vinna med 1–0.

Kan bli trea

Laget är därmed garanterade minst kvalspel i Champions League nästa säsong. Och vill det sig riktigt väl kan laget även ta en tredjeplats och därmed slippa kval. Om de vinner den sista matchen som spelas på söndag (borta mot redan nedflyttningsklara Burnley), samtidigt som trean Arsenal förlorar hemma mot Fulham, går laget om Arsenal.

Förutom äran att få spela Champions League tjänar de mycket pengar. Enligt uppskattningar ska en CL-plats vara värd upp mot en kvarts miljard, med alla extra intänkter (sponsorer, souvenirer och allting) inräknat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM