TV4 blåser tittarna på Barcelonas ligarysare

FOTBOLL

”Jag förstår inte de som är besvikna”

Barcelona har bara tre omgångar kvar och är piskade att vinna varje match för att behålla greppet om La Liga-titeln.

Då väljer TV4 att bara visa andra halvlek av matchen mot Teneriffa för att istället sända Assyriska-Hammarby i Superettan live.

– Jag förstår inte de som är besvikna. Vi ger alla tittare som önskar chansen att köpa hela Barcelonas match via vår betaltjänst, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.

TV4 Sport har visat hela säsongen av La Liga.

Men när titelkampen nu ska avgöras tvingas tittarna betala extra om de vill se hela tisdagens match mellan Barcelona och Teneriffa.

– Matchen mellan Assyriska och Hammarby är inlagd i tablån sedan flera månader. Matchdag och tid för de spanska ligamatcherna avgörs först sju till tio dagar innan matchen och när vi fick beskedet valde vi lösningen att sända den enormt heta matchen mellan Assyriska och Hammarby direkt och sedan visa andra halvlek av Barcelonas match, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4.

Inte aktuellt att byta kanal

Pekkari säger att det aldrig var aktuell att flytta en av matcherna till någon av TV4:s andra kanaler.

– TV4 Sport är vår breda sportkanal och där vill, och kommer, vi att lägga allt mer av det starka sportutbud vi har. Det här känns som ett naturligt val. Det finns många fans av Barcelona men också av Assyriska och Hammarby och det känns viktigt att tillgodose dem på ett bra sätt.

Förstår du de som är besvikna på valet?

– Nej, jag förstår inte de som är besvikna. Vi ger alla tittare som önskar chansen att köpa hela Barcelonas match via vår betaltjänst. Genom det här upplägget tycker vi att vi har hittat den totalt sett bästa lösningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga