Allsvenskan i fotboll

”Klubbarna har kontakt med supportrarna”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

SEF slår tillbaka mot kritiken

Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska fotbollförbundet (SvFF) får stark kritik av några av Sveriges största supporterföreningar för att de inte lyssnar på fansens åsikter.

SEF:s generalsekreterare Tommy Theorin slår nu tillbaka mot kritiken.

– Klubbarna har kontakten med supportrarna, säger Theorin.

I morgon inleder SEF sitt två dagar långa möte med de allsvenska klubbarna för att försöka vända publiktrenden under hösten. Organisationen får inför mötet kritik i öppet brev från Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna.

Förstår inte kritiken

SEF:s generalsekreterare Tommy Theorin har tagit de av Järnkaminernas brev men säger att han inte förstår kritiken att organisationen inte lyssnar på supportrarna.

– Vi har två till tre sådana här möten varje år med våra medlemsföreningar. Sedan är det klubbarna som arbetar med sina supporters och för dialogen med dem. Det tar man sedan med sig hit, säger Theorin.

Järnkaminerna skriver i brevet att det är fansen som genom att skapa god stämning på arenorna bidrar till att locka de stora åskådarmassorna. Men inför morgondagens möte pekar Theorin istället ut en annan viktig målgrupp.

”Vill ha fler barnfamiljer”

– Klubbarna har fått fylla i enkäter innan de kommer och där framgår det bland annat att vi vill ha fler barnfamiljer. Men samtidigt vill vi självklart ha alla kategorier och alla konsumenter av fotboll. Vi vill fylla våra arenor och komma tillbaka till snittet på över 10 000 åskådare som vi hade för några år sedan.

Theorin säger att han inte vill föregå morgondagens möte och spekulera i tänkbara lösningar på den vikande publiktrenden.

– Vi har förslag men de ska vi presentera för föreningarna och höra vad de tycker. Framförallt ska vi lyssna på varandra. Men det här mötet handlar om att koncentrera oss på resterande del av säsongen 2010. Det är inte alls något arbetet inför framtiden utan stor koncentration på 2010.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Svensk elitfotboll