Gnagets tunga besked – Fifa stoppar Clecio

avAnders Forsberg

FOTBOLL

Brassen får inte spela – AIK vet inte varför

Spelar, spelar inte. Spelar, spelar inte. Turerna kring AIK:s Clecio blir allt snurrigare. I går blev det klart att han inte får spela för AIK i dag.

Nu tänker AIK starta en process mot Fifa för att få klarhet i fallet.

Tidigare i veckan fick AIK äntligen besked att Clecio efter många om och men var spelklar. Men i går svängde Fifai frågan och rekommenderar Svenska Fotbollförbundet att inte ge Clecio speltillstånd.

Ett tufft slag för AIK och sportchefen Björn Wesström som tidigare i veckan var glad att allt hade löst sig:

Oklarheter i avtalet

– Det innebär ökad konkurrenssituation i truppen, vilket är bra, sa han då.

Anledningen till problemen är att Fifa anser att det finns oklarheter beträffande när Clecios avtal med hans förra klubb Morrinhos sades upp.

AIK hävdar på sin hemsida att klubben inte har fått något besked vad det är för oklarheter, och meddelar att det på måndag kommer att inledas en process mot Fifa eftersom klubben tidigare har fått besked om att Clecio ska vara spelklar.

Dessutom har AIK inte fått svar på vad som är anledningen till att Fifa inte godkänner övergången.

Kontrakt till sista juni

Vill det sig riktigt illa kan det bli så att Clecio lämnar AIK utan att ha spelat en enda match. Hans nuvarande kontrakt med AIK går ut sista juni.

– Vi vill bedöma Clecio i vår verksamhet innan vi tar beslut om vi ska ha ett längre kontrakt eller inte och därför är detta en bra kontraktslösning för AIK, kommenterade Björn Wesström till AIK:s hemsida när Clecio blev klar för AIK. Nu är frågan om Wesström får se Clecio i matchsituation innan kontraktet går ut.

ARTIKELN HANDLAR OM