Hemmaplan ska rädda kvar Åtvid

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Åtvidaberg ligger efter men har en stor fördel. När Gefle möter Göteborg borta spelar östgötarna mot AIK på Kopparvallen – där man inte förlorat på tre månader.

Roiha och Åtvidaberg måste lita till att Göteborg tar poäng av Gefle.
Foto: bildbyrån
Roiha och Åtvidaberg måste lita till att Göteborg tar poäng av Gefle.

Senaste gången Åvidaberg fick stryk på hemmaplan var den 2 augusti då Örebro vann med 2–0. Därefter har det blivit två vinster och tre oavgjorda på fem försök.

– Vi ska utnyttja att vi spelar hemma på vårt konstgräs och ligga i samma positioner som vi har gjort i de matcher det gått bra. Vi har till och med lyckats vara dominanta, säger anfallaren Paulus Roiha inför matchen mot AIK till Corren.se.

Måste lita på Blåvitt

Men det finns också saker som talar emot för Åtvidaberg. Först och främst ligger man bakom Gefle och måste lita till att Göteborg tar minst en poäng på Gamla Ullevi.

Dessutom saknas viktige vänsterbacken Jesper Arvidsson och det är heller inte säkert om lagkaptenen Kristian Bergströms är tillräckligt återställd för att spela.

– Kristian körde lite rehabträning under vår träning på lördagen och kommer att få behandling på olika sätt fram till matchstart, säger tränaren Andreas Thomsson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN