”Vi förhandlar med Arsenal om Cesc”

FOTBOLL

Laporta inleder offensiv

Barcelona har bestämt sig för att försöka hämta hem Cesc Fabregas.

Efter mängder av spekulationer deklarerar klubbens president Joan Laporta nu öppet att Barça förhandlar med Arsenal för att köpa 23-åringen.

– Vi jobbar på det. Vi kommer att försöka få hans signatur och om vi inte hinner dit har vi i alla fall öppnat vägen, säger Laporta till spansk media.

Efter månader av spekulationer och spaltmeter med rykten gör Barcelona inte längre någon hemlighet av sina intentioner. Klubben försöker köpa Cesc Fabregas från Arsenal.

Fabregas vill gå

– Vi har en spelare som uttryckt sin önskan att komma till Barcelona. Han har sagt det och jag tackar honom öppet för det, säger presidenten Joan Laporta.

Laporta säger att klubben öppnat diskussioner med Arsenal om 23-åringen och har en stor förhoppning om att ro hem affären.

– Vi jobbar på det. Vi kommer att försöka få hans signatur och om vi inte hinner dit har vi i alla fall öppnat vägen, säger Laporta.

”Försöka mötas halvvägs”

Spekulationer i brittisk media gör gällande att Arsenal kräver motsvarande 900 miljoner kronor för sin guldklimp. Barcelonas första bud ska ha legat på 510 miljoner men Laporta tror att gapet mellan klubbarna kan övervinnas.

– Möjligheten finns alltid där men det finns en annan part som måste försvara sina intressen och kanske har en annan strategi. Vi försöker hitta en punkt halvvägs där båda sidor kan komma överens.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga