Källström tackades av vid Djurgårdens hemmapremiär

FOTBOLL

Efter fjolårets säsong meddelade Kim Källström att han lägger ned karriären.

I dag tackades mittfältaren av på Tele2 Arena.

– Det är det bästa sättet jag kunde drömma om att få avsluta min karriär. Ni kommer alltid finns i mitt hjärta, säger en tårögd Källström.

Kim Källström vände hem till Sverige och allsvenskan inför 2017. Den före detta landslagsmittfältaren återvände till Djurgårdens IF, som han spelade för 2002–2003.

I mitten av december berättade 35-åringen att han väljer att avsluta karriären. Mittfältaren, som gjorde 14 år som utlandsproffs, bröt sitt avtal med Dif och höll en presskonferens.

– Ett stort beslut, jag har haft en lång och fin karriär. Jag är stolt och glad, jag har fått uppleva enormt mycket. Jag sitter här som en tacksam man i dag. Det är ett privilegium att kunna ta det här beslutet, sa Kim Källström då.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Två SM-guld i Djurgården

Idag, vid Djurgårdens hemmapremiär 2018, tackades Källström av på Tele2 Arena. Arenan var inte fullsatt när han kom in, men mittfältaren fick ta emot jubel och applåder.

Folk ställde sig upp på arenan. Dif visade en film med höjdpunkter från Källströms karriär i klubben. Mittfältaren vann två SM-guld och ett cupguld med Stockholmsklubben.

”Tack för allt Kim”, stod det på en banderoll.

Det var ett känslosamt ögonblick för Källström, som började gråta under tacktalet.

– Jag tog beslutet att avsluta min karriär på hemmaplan. Det är nog det bästa beslutet jag har tagit i min karriär. Det är det bästa sättet jag kunde drömma om att få avsluta min karriär, säger Källström.

– Så jag och min familj, min fru och mina två döttrar, vill säga tack så mycket - ni kommer alltid finns i mitt hjärta.

Matchen mellan Djurgården och Trelleborg pågår - följ den här!

Foto: Cmore
De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM