”Ska ha lika lång vila inför cupfinalen”

MFF vill flytta stormatch

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Malmö FF möter Djurgården i finalen i Svenska Cupen.

Då vill Malmö flytta det allsvenska mötet mot IFK Göteborg.

– Vi tycker att vi och Djurgården ska ha lika lång vila inför cupfinalen, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Den 10 maj spelas cupfinal mellan Djurgården och Malmö på Tele 2 Arena.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan har MFF lämnat in en begäran hos Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté för att få flytta det allsvenska mötet mot IFK Göteborg från den 7 till 6 maj.

Detta då klubben anser det orättvist att Djurgården får längre vila inför cupfinalen.

Djurgården spelar mot BP den 6 maj klockan 15.00 medan Malmö möter Göteborg den 7 maj 19.00. Detta ger stockholmarna 28 timmars längre vila än MFF.

Vilan ska vara lika

– Det är klart att vi klarar match måndag kväll och torsdag eftermiddag. Så vet vi att det är under säsongen, men just inför en cupfinal tycker vi att vilan ska vara lika. Nu gjorde ju lotten dessutom att vi har en resa till Stockholm, säger Daniel Andersson och fortsätter:

– Det här är något vi tycker man ska lära sig av och göra en generell förändring av till nästa år dessutom. Att just inför cupfinalen ska lagen ha lika lång vila. Den flexibiliteten borde man kunna ha när man lägger spelprogrammet.

Samtidigt menar Andersson att Blåvitt inte borde ha några problem med en eventuell ny matchstart.

– Göteborg borde inte ha något emot att flytta matchen mot oss. De har nämligen ingen match där mitt i veckan när vi möter Djurgården. Så de tjänar ju snarare på att vi får kortare vila, konstaterar Daniel Andersson.

Spelschemat är i år komprimerat på grund av VM-uppehåll och schemat har tidigare fått matcher att flyttas något som resulterat i att bland annat Malmö och Djurgården möter varandra tre gånger under loppet av en månad.