Fotbolls-Europas hetaste spelare

FOTBOLL

Beckham höll inte – nu vill Real ha dansk dynamit

Här är han – grovjobbaren som kan bli nästa ”galactico”.

Enligt spanska medier är Evertons danske mittfältare Thomas Gravesen högaktuell för Real Madrid.

Foto: GROVJOBBAREN Thomas Gravesen krigar om bollen med Manchester Citys Shaun Wright-Phillips.

Real Madrid har haft stora problem med att hitta en spelare som kan ta det defensiva ansvaret på mittfältet. Sedan klubben sålde fransmannen Claude Makelele till Chelsea 2003 har Ivan Helguera, Guti och David Beckham testats på mitten – och floppat. Men enligt spanska AS är en dansk nödlösning på väg till Madrid.

Den outtröttlige Thomas Gravesen, 28, beskrivs som en drömvärvning för den nye tränaren Vanderlei Luxemburgo och Real Madrid uppges ha lagt ett bud på mittfältskämpen.

– Jag har inga kommentarer till det. Om jag skulle kommentera alla rykten om Thomas Gravesen, skulle jag inte göra något annat, säger agenten John Sivebæk, till danska Onside.

Ett utropstecken

Gravesen, vars kontrakt med Everton går ut i sommar, är en av säsongens stora utropstecken i Premier League. Han har varit enormt formstark under hela säsongen och ses som den största orsaken till Evertons succéinledning.

Gravesen har tidigare kopplats samman med Manchester United och Barcelona. Enligt uppgifterna ligger Real Madrids bud på knappt 25 miljoner svenska kronor. Inte mycket, men ändå tillräckligt för att Everton ska släppa Gravesen – för att inte riskera att förlora honom som fri transfer i sommar.

– Jag vill inte kommentera vilka bud det finns, säger Sivebæk.

En annan tänkbar lösning för den defensiva mittfältsplatsen är holländaren Marc van Bommel, men PSV Eindhoven har deklarerat att de inte släpper honom förre sommaren. Även Liverpools Steven Gerrard, vars prislapp är skyhög, har nämnts.

Det som talar för Gravesen är att han inte medverkat i de europeiska cuperna och skulle kunna representera Real Madrid även i årets Champions League.

Hetaste spelarna - liga för liga

Spelarna är rangordnade – hetast först

Emir Osmanbegovic