Så ska Blåvitt göra för att bli bättre

Mindre mobilanvändning – och mer yoga

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

IFK Göteborg har gjort en omfattande analys inför 2019.

Inför allsvenskan i år inför klubben nya regler.

– Vi har minskat mobilanvändningen här och det är ganska förbjudet nu, säger tränaren Poya Asbaghi till gp.se.

Det blev en elfteplats i allsvenskan i fjol för IFK Göteborg. Inför 2019 har klubben gjort en analys som ska göra att det ska bli bättre sportsliga resultat i framtiden.

– Vi har analyserat allting, det tekniska, taktiska, fysiska och psykiska. Ja, alla bitar, säger Poya Asbaghi till Göteborgs-Posten.G

”Vi ska springa bäst”

Det kommer att vara ett annat träningsupplägg 2019. Spelarna kommer bland annat köra en hel del yoga och Life Kinetik, en träningsmetod som utvecklar hjärnan.

– Vi ska få ut maximalt av våra träningar och det blir kanske inte helt nya övningar men delvis. Vi ska inte springa mest utan vi ska springa bäst, säger Asbaghi.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

3 232 bolltapp under 2018

Blåvitt har även infört regler. Det blir mindre mobilanvändning för spelarna.

– Ja, för sitter du med mobilen är du inte här och nu. Man märker redan en viss skillnad och det här kommer hjälpa spelarna att prestera och som personer. Även om vi skapar hundra aktiviteter utanför planen för att lära känna varandra så finns det inget mer effektivt än att prata med den du äter lunch med. Har du inte mobilen framme vid lunchen eller frukosten så tvingas du lära känna din lagkamrat, säger Asbaghi.

Enligt statistikföretaget WyScout hade IFK Göteborg flest bolltapp av alla lag i allsvenskan: 3 232 stycken.

ARTIKELN HANDLAR OM