Märkliga scenerna: ’Sa att han var bra’

”Utbrottet” som lurade tv-tittarna

FOTBOLL

Det ser onekligen ut som att Pep Guardiola skäller ut sin motståndare.

Men skenet bedrar.

I alla fall enligt City-tränaren själv.

1 av 3 | Foto: OLI SCARFF / AFP

Raheem Sterling har precis frälst Manchester City i matchens sista spark och hela den ljusblåa delen av Manchester jublar.

Men inte Pep Guardiola.

Den 46-årige tränaren har annat i tankarna. I stället för att fira med övriga laget söker han upp … Southampton-anfallaren Nathan Redmond.

Men varför?

Vad är det han vill säga?

Stor förvirring

När tv-bilderna kablas ut ser det ut som att Guardiola är rasande. Han greppar tag om motståndarspelaren på ett till synes bryskt sätt – och ser ut att höja rösten rejält.

Är han arg?

Nej, Pep Guardiola är inte arg.

Han är imponerad.

Hur märkligt det än kan tyckas så är det i alla fall den förklaringen som City-tränaren själv ger när han efteråt ombeds kommentera de märkliga bilderna.

– Jag gick fram till Nathan Redmond och talade om för honom hur bra han är. Southampton har många talangfulla spelare och en av dem är Redmond. Han är så grymt skicklig en mot en. Men i kväll ville Southampton inte spela fotboll. De började maska i den nionde minuten. Jag ville se dem spela fotboll, säger Guardiola enligt BBC.

Inte första gången

Det må vara ett märkligt sätt att uttrycka sin fascination för en annan spelare på men det är faktiskt inte första gången Pep Guardiola gör så här.

När han var tränare i Bayern München gjorde han exakt likadant – mot egna spelaren Joshua Kimmich, då 21 år gammal.

När bilderna kablades ut trodde alla att Guardiola hade gett Kimmich en utskällning.

I själva verket hade han gett honom beröm.

– Det enda jag kan säga är att jag älskar den här ungen. Kimmich är grym. Han brinner för det här och vill alltid lära sig. När jag pratar med honom så säger jag bara snälla saker, sa Guardiola den gången.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM