Officiellt: Ajdarevic presenterad av Djurgården

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Astrit Ajdarevic.
Foto: BILDBYRÅN
Astrit Ajdarevic.

Djurgården fortsätter rusta inför den allsvenska säsongen 2019.

Under lördagen presenterades Astrit Ajdarevic som klubbens nyförvärv.

– Det är dags att ta tillbaka drömmarna, förverkliga dem och vinna SM-guld, säger han.

Astrit Ajdarevic passar på att hylla sin nya tränarduo, Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, uppe på podiet.

– De har gjort det bra i Sirius och fått stort erkännande. Nu går det inte att misslyckas… Eller hur, Kim? säger han. 

– Nä, eller hur, då är det ditt fel, svarar Bergstrand skämtsamt. 

2016 lämnade Ajdarevic ÖSK för grekiska AEK Aten. Nu är mittfältaren tillbaka i allsvenskan, med skillnaden att han den här gången kommer bära en blårandig tröja under säsongen.

I samband med träningsmatchen mot norska Lilleström presenterades Ajdarevic som Djurgårdens nyförvärv. Det handlar om ett treårigt kontrakt.

– Helheten kändes rätt, Bosse övertygade mig tillsammans med tränarna. Deras spelfilosofi. Tydlig roll. Sen är ambitionerna rätt också, summerar Ajdarevic sitt klubbval. 

Fanns det andra intressenter?

– Det spelar ingen roll just nu. Jag är här, resten klarade inte testet.

”Vill vara Cristiano eller Messi – men kan inte”

Under karriären har det blivit spel i Belgien, England och Grekland. Något som 29-åringen ser som positivt. 

– Jag kommer med mina erfarenheter, med det sagt inte som någon Messi, men med det jag är bra på, säger Ajdarevic. 

– Jag har alltid sagt att man ska spela som man kan och inte som man vill, jag vill vara Cristiano, Messi, men jag kan inte. Mitt passningsspel är bra, jag är bra på att sätta andra i lägen. Jag är bra på att hålla i bollen. Sen ser jag mig själv som en stor ledare också.

På frågan varför han har lämnat så många gånger kommer svaret snabbt:

– Att jag är en jävligt intressant spelare. Det måste betyda något. Att komma och gå 3-4 gånger tror jag inte att någon har gjort tidigare. Så jag tror mitt huvud är rätt hårt.

– Grejen med mig är att jag är driven, jag vill alltid uppnå nya grejer. Sitter jag här och säger att det är slut med utlandsresandet så ljuger jag. Men det som känns skönt är att jag är trygg med det här och ser en filosofi i Djurgården, att det kan hända bra grejer. Det där är bara en bonus.

Är det SM-guld som gäller, tycker du?

– Alltså, jag har skrivit på för tre år. Att säga att vi ska komma sjua eller åtta, jag är inte känd för att göra den typen av uttalande. Men jag ser potential i det här laget, jag ser att alla ingredienser finns. Så får man alla ingredienser på plats så ser jag inget stopp. 

”Vi är glada”

Sportchefen Bosse Andersson:

– Vi har haft kontakt under en längre tid och har haft en bra dialog och han har visat att han tror på Djurgården. Självklart är det en spelare av en kaliber som vi kanske har saknat. Vi är glada att han är här.

Det innebär att Djurgården än så länge har plockat in bland andra Aslak Fonn Witry, Per Kristian Bråtveit, Elliot Käck och Mohamed Buya Turay.

Många supportrar väntar dock på ytterligare tillskott, exempelvis Magnus Eriksson som ryktats ihärdigt till klubben under vintern.

Har ni värvat färdigt?

– Nej, det har vi inte gjort. Det är öppet till den 4 april, vi följer utvecklingen. Klart att det kan bli något nyförvärv till, säger Andersson.

Oavgjort mot Lilleström

Ajdarevic fick se sitt nya lag kryssa mot Jörgen Lennartssons Lilleström på Tele2 arena. Kevin Walker gav Djurgården ledningen på tilläggstid i den första halvleken, framspelad av Nicklas Bärkroth.

Den norska klubben kvitterade därefter i den andra halvleken genom Erik Näsbak Brenden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.