”En solklar straff”

avRobert Laul, Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Hansson i ny kaosmatch – kontroversiella straffsituationer: ”Går inte att prata med honom”

Domaren Martin Hansson hamnade i centrum – igen.

Två omdiskuterade straffsituationer och en ny anmälan om kränkande ramsor från publiken.

– Men det var fantastiskt bra stämning nere på planen, säger Hansson.

– Nä, det går inte att prata med honom, säger Sebastian Rajalakso.

Foto: Canal Plus

Storklubbsmötet blev dramatiskt från start. Efter två minuter hade Dif-mittbacken Joona Toivio hamrat in 1–0 från 30 meter via överliggaren. När Blåvitt kvitterade strax efter paus började diskussionerna. Tobias Hysén smet före Toivio i en löpduell och kom fri men drogs i axeln och nådde aldrig bollen. Martin Hansson pekade på straffpunkten och visade rött kort för Toivio.

Enligt Hysén en solklar straff, enligt Toivio var den tufft dömd.

Martin Hansson:

– Han (Toivio) tog tag i honom (Hysén) väldigt tidigt. Sedan höll han i honom hela vägen in i straffområdet. Då är det straff och målchansutvisning eftersom Göteborgsspelaren hade nått i bollen annars.

Men Toivio började dra utanför straffområdet?

– Ja. Sedan höll han i hela vägen in i straffområdet.

Ska det vara straff enligt reglerna då?

– Ja.

Stefan Selakovic gjorde inget misstag från elva meter och 1–1.

En kvart från slutet var det dags igen, fast i andra straffområdet. Sebastian Rajalaksos skott tog på Hjalmar Jonssons arm.

”Hela handen”

– Det är solklart straff. Det kan inte bli mer straff än så. Han stoppade bollen med hela handen, jag vet inte hur han kunde missa den. Tyvärr går det inte att prata med Hansson, han bara vänder sig om, suckar Rajalakso.

Martin Hansson:

– Det stämmer att bollen tog på armen. Jag var bra placerad. Han (Jonsson) slängde sig ner. Han tog emot sitt fall med armen och bollen tog på armbågen. Men han hade ryggen mot den som sköt. Där fanns ingen avsikt och det blev en naturlig position för armen. Det hade varit skillnad om han slängt sig och haft en hand rakt upp i luften.

Djurgårdspubliken var upprörd och överöste Hansson med vad han själv och matchdelegaten tolkade som kränkande ramsor.

Påverkas du?

– Jo, men det enda jag tänker är: nu ska jag koncentrera mig stenhårt på det som händer på planen. Där var det fantastiskt bra stämning. Man såg på spelarna, inga protester, vilket är bra, de litar på det jag jag gör.

Tar du upp ramsorna i rapporten?

– Det blir en rapport på det. När det är så många och så massivt. Det är skillnad om någon enskild skriker. Det här måste jag rapportera, säger Martin Hansson.

Stiller hjälte

Tidigare har Djurgården fått 25 000 i böter för just ramsan ”Martin Hansson är en hora” som efter diverse turer är betalda. Nu blir det upp till Disiciplinnämnden att avgöra om Dif ska bötfällas igen.

Matchen vann IFK Göteborg efter att Hannes Stiller gjort 2–1 på nick.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM