Rade Prica flirtar med Helsingborg

avJonathan Ekeliw

Publicerad:
Uppdaterad:

Lockas av Champions League:
Håller dörren till HIF öppen...

Foto: Rade Prica.

Rade Pricas kontrakt med Rosenborg löper ut efter säsongen.

Nu öppnar han för att flytta hem till Helsingborg.

– Klart att det lockar att spela i Champions League. Att få göra det med HIF hade ju inte varit helt fel, säger han.

Rade Prica, 31, kan vara på väg tillbaka till allsvenskan och Helsingborg.

Rosenborg vill förlänga med anfallaren, vars kontrakt går ut efter säsongen – men Prica, som toppar den norska skytteligan, är inte lika säker.

– Jag håller dörren till HIF öppen. Det har jag alltid gjort. Dessutom lockar det att flytta tillbaka till Helsingborg. Det är något jag och familjen i allra högsta grad kan tänka oss, säger han till HD.

Rosenborg har haft en tung säsong och ser inte ut att kunna kvala till Champions League nästa år. Den möjligheten har däremot Helsingborg redan säkrat.

”Lockar med CL-spel”

– Klart att det lockar att spela i Champions League. Att få göra det med HIF hade ju inte varit helt fel, säger Prica – som satt klistrad framför datorn för att följa lagets guldjakt i söndags.

– Vi hade själv match den dagen, men den började så pass sent att jag hann ha koll både på HIF.s match i Göteborg och den i Malmö. Klart jag jublade när MFF Kvitterade och HIF därmed säkrade guldet. Det var hur kul som helst, säger han.

Men en förlängning i Rosenborg är absolut inte uteslutet.

– Om jag bestämmer mig för det kommer det inte att handla om ett kort kontrakt. Då blir det ett långt sådant och i så fall det sista i mitt liv.

Rade Prica spelade i Helsingborg 1998–2002 och gjorde 28 mål på 72 matcher.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM