La Liga

Målshow av Ronaldo

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

Gjorde fyra mål när Real vann

BARCELONA. Real Madrid har säsongens mest påfrestande period i närminnet.

Det hindrade inte de vita från att krossa Sevilla på bortaplan med 6–2.

– Det var rätt läge att plocka fram stoltheten för det här laget, säger Sergio Ramos.

Ramos själv inledde målskyttet mot klubben där han fostrades och valde att inte fira målet mer än nödvändigt på Sánchez Pizjuán-stadion.

Drygt tjugo minuter hade gått av matchen och därefter trillade fullträffarna in i strid ström.

Cristiano Ronaldo stod för 2–0 och en pånyttfödd Kaká fixade 3–0 innan paus.

I andra halvlek svarade Sevilla med ett mål av Álvaro Negredo, men därefter var matchen Real Madrids – och Cristiano Ronaldos.

Skytteligan är en infekterad historia i Spanien där Real Madrid och tidningen Marca, som delar ut det interna skytteligapriset, tillskriver Cristiano Ronaldo ännu ett mål, efter ett skott som gick via försvararen Pepe och i mål tidigare under säsongen.

Internationella sajter och databaser anser dock att målet är Pepes, varför Ronaldo normalt betraktas ha gjort sitt 33:e mål i ligan i går.

Álvaro Negredo gjorde ännu ett tröstmål för hemmalaget, men Real Madrids uppvisning var imponerande på en normalt sett tuff bortaplan, inte minst med den senaste Clásico-kavalkaden i åtanke.

– Det här var rätt läge att plocka fram stoltheten för det här laget och för tröjan vi bär, och för mig personligen innebär det att jag åker här ifrån med en bra eftersmak i munnen, säger Sergio Ramos till tv-kanalen La Sexta efter matchen och på frågan om vad han tycker om Uefas beslut att stänga av tränaren José Mourinho i fem matcher var Ramos tydlig:

– Självklart står jag bakom tränaren.

Real Madrids seger innebär att Barcelona, som möter Espanyol i det katalanska derbyt på söndagen, inte kommer att kunna fira ligasegern även om man vinner på Camp Nou.

Barcelona ligger i nuläget fem poäng före Real Madrid med en match mindre spelad när tre omgångar återstår efter helgens.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga