Mourinho i natt: Barça är favorit

Foto: Mourinho lägger över pressen på Barcelona.
FOTBOLL

BARCELONA. Spanien får sina fyra fantastiska Clásicos på mindre än tre veckor.

Och José Mourinho stämmer in i rösterna som håller Barcelona som favorit.

– Det är ett lag som vinner rättvist när de spelar bra och som vinner även om de inte gör det, säger Real Madrids tränare efter 1–0-vinsten mot Tottenham som tar dem till semifinal i Champions League.

Efter Barcelonas väntade avancemang mot Sjachtar Donetsk i går var det bara upp till Real Madrid att ta sig vidare för att få semifinalen som hela Spanien väntar på. Efter 1–0 borta mot Tottenham var saken klar; Barcelona och Real Madrid får, förutom i lördagens ligamatch och finalen i spanska cupen nästa vecka, mötas i två semifinaler i Champions League.

– Barcelona är ett lag att lyfta på hatten inför. Men oavsett det så kan vad som helst hända, säger Real Madrids tränare José Mourinho efter att semifinalplatsen säkrats i London.

– Vi får se, när de spelar bra vinner de rättvist, men även när de inte spelar bra vinner Barcelona, säger José Mourinho.

”Allt kan hända”

Cristiano Ronaldo håller med Mourinho om katalanernas storhet, men tror inte att Barcelona är omöjliga att rubba.

– Vi är nära en final, men vi ställs emot den svåraste motståndaren i Champions League. Vi är väl förberedda fysiskt och mentalt. Barcelona kommer inte från en annan planet. Det kommer att bli ett intressant möte, säger den portugisiske stjärnan.

– Det finns tillfällen då allt kan hända i fotboll och då alla kan ta sig vidare. Vi får hoppas att det bästa laget tar sig vidare och att det laget är Real Madrid, säger Ronaldo, enligt Marca.

ARTIKELN HANDLAR OM