Värvningsbomben: Går till IFK Göteborg

Avslöjar: AIK och MFF förlorar kampen om May Mahlangu

Här är en av vinterns värvningsbomber i allsvenskan:

Sportbladet kan avslöja att May Mahlangu går till IFK Göteborg.

– Han har bestämt sig, säger en väl insatt källa.

May Mahlangu har varit ryktenas man i allsvenskan de senaste veckorna.

Enligt tidigare uppgifter har den klubblöse sydafrikanen jagats av nästan halva allsvenskan, totalt sju klubbar. Eller i varje fall har hans agent kontaktat sju klubbar, där Malmö FF, Helsingborg och Örebro har nämnts som de hetaste, för att sälja in honom.

Tveksam till Hareide

Regerande mästarna Malmö FF ska ha lagt fram ett kontrakt men som Sportbladet berättade i förra veckan ställde sig 24-åringen tveksam till nye tränaren Åge Hareides spelfilosofi.

– May hade Hareide i HIF och tyckte att bollarna bara gick över mittfältet, som inte kom med i spelet, sa en väl insatt källa till Sportbladet då.

Och till Helsingborg ville inte Mahlangu återvända då han var besviken på klubben, både för hur de behandlade Mahlangus vän Rachid Bouaouzan i höstas samt för att HIF nobbade utländska bud på honom under sin tid i HIF.

”May har bestämt sig”

Enligt Sportbladets uppgifter är det nu klart att det i stället blir IFK Göteborg för Mahlangu.

– May har bestämt sig för Göteborg, säger en insatt källa.

Sportbladet har i nuläget inga säkra uppgifter om vilken kontraktslängd Mahlangu och Blåvitt kommit överens om. Men Mahlangu och hans agent har velat ha ett korttidskontrakt, helst bara fram till sommaren, i förhandlingarna.

Hoppas bli spelklar

Mittfältsmotorn har inte spelat fotboll sedan i somras då han drog av hälsenan under en träning med Helsingborg. Han befinner sig fortfarande hemma i Sydafrika där han för drygt en vecka sedan genomgick tester för hälsenan i Pretoria. Mahlangu är inte i fotbollsträning ännu men hoppas vara spelklar till allsvenska premiären, i vilken IFK Göteborg möter AIK borta den 31 mars.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.