Caroline Seger: ”Om jag skulle vara Pia...”

Publicerad 2013-07-12

Göteborg. Mot England var hon briljant, i EM-premiären hade Caroline Seger, 28, det svårare.

Inför morgondagens match går Sveriges lagkapten in i förbundskaptenens skalle och berättar hur Finland ska besegras.

– Vapnet är, skulle jag säga om jag var Pia, att löpa sönder dem, säger hon.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

På genrepet mot England förra veckan dominerade Caroline Seger. Mittfältaren var bäst på planen, gjorde mål och belönades med fem plus av Sportbladet. Första EM-matchen gick tyngre. Seger vann en del bollar men hittade inte fram till Lotta Schelins eller Kosovare Asllanis fötter.

Matchen slutade 1–1. I morgon möter Sverige Finland, som också kryssade i sin premiär. Caroline Seger tycker att laget ska bli bättre på att inte kasta upp bollen för hastigt mot anfallarna.

– Mot Danmark blev det mycket tempo och vi har fantastiskt snabba spelare. Vi får inte glömma att utnyttja det, men vi måste hitta en balans. Det gäller att lösa det tillsammans, säger hon.

”Då kan vi följa efter”

Mot Danmark lyckades Seger och Marie Hammarström inte med sitt presspel lika bra som mot England. Seger beskriver att ingen enskild bär ansvar för det.

– Funkar pressen tillsammans blir det lättare. Det märks ganska tydligt när de första sätter pressen och vi kan följa efter.

Det är en dominoeffekt. Gör en rätt är det lättare för oss andra att göra rätt också. Förhoppningsvis funkar det bättre i morgon. Det SKA funka bättre, säger hon.

Finland är defensivt starkt, men har mer problem offensivt. För att slå hål på deras försvar är metoden tydlig, tycker Seger:

– Det är, som Pia varit inne på, ett snabbt passningsspel, många alternativ. Ofta mot lag som spelar kompakt och backar hem är lösningen enkel. Vi ska löpa för varandra och göra det enkelt, ha många alternativ. Vapnet är, skulle jag säga om jag var Pia, att löpa sönder dem.

Följ ämnen i artikeln