Näste Österstjärna lämnar till konkurrent

FOTBOLL

Bekräftat: Åtvidaberg värvar Östers elaking

Foto: Månz Karlsson lämnar Öster. Foto: TT

I dag presenterade Åtvidaberg sin tredje värvning för säsongen: Östers tuffe mittback Månz Karlsson, 24.

– Jag är jätteglad över att komma hit, det känns som ett bra steg att ta, säger Månz Karlsson.

Övergången innebär att Öster nu har tappat två av sina absoluta toppspelare på bara två dagar.

Igår lämnade mittfältsgeneralen Johan Persson, 29, Öster och skrev på för Hammarby. Idag blev nästa spelarförlust klar då Månz Karlsson, 24, presenterades som klar in till Åtvidaberg. Det kommer bli tufft för Öster att ta sig tillbaka till allsvenskan kommande säsong, efter att precis ha slunkit ur tidigare i år.

– Vi har verkligen gjort vad vi kunnat, men vi kommer inte spela allsvenskt nästa år men det vill Månz och i det här läget är vi helt enkelt den svagare parten, uttalar Östers sportgrupp sig via klubbens hemsida om spelarförlusten.

"Aggressiviteten är en styrka"

Samtidigt firar man tidig jul i Åtvidaberg. Tidigare i veckan säkrade man ett samarbete med Benfica för att hjälpa till med utvecklingen av unga spelare och tränare.

Nu presenterar man dessutom vinterfönstrets tredje nyförvärv - den elake mittbacken Månz Karlsson.

– Vi är mycket nöjda över att sitta här med Månz idag. När Erik Moberg lämnade så gällde det att hitta en bra ersättare, och Månz är en elitspelare på hög nivå, säger Åtvidabergs sportchef Mats Karlsson vid klubbens direktsända presskonferens.

Åtvidabergs tränare Peter Svärdh har följt Månz sedan flera år tillbaka. Han har gjort sig känd för sin tuffa spelstil och att dra på sig en hel del gula kort.

– Månz är redan bra i spelet men vi tror att han kan ta ytterligare steg här, det finns mer potential i honom. Månz är snabb i djupled, stark i positionsspelet och så har han aggressiviteten som är en styrka hos honom, säger Svärdh.

Vill stå på egna ben

Månz själv kände att han behövde ta ett steg i karriären och livet och att Åtvidaberg var rätt.

– Jag är jätteglad över att komma hit, det känns som ett bra steg att ta. Jag lämnar Öster och Växjö för att stå på egna ben. Åtvidaberg verkar vara en familjär klubb, säger han.

Månz Karlsson har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över tre år. Sedan tidigare har Åtvidaberg värvat Victor Sköld från Falkenberg och Petter Gustafsson från Djurgården.

Läs mer om alla transferrykten i allsvenskan och superettan: SILLY SEASON SVERIGE

ARTIKELN HANDLAR OM