Anklagas för att ha ljugit om sin ålder

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Radamel Falcao uppges vara 29 år gammal – inte 27

Radamel Falcao.

Storsatsade AS Monaco betalade 516 miljoner kronor för en 27-årig anfallare av världsklass för endast sju veckor sedan.

Den anfallaren, Radamel Falcao, uppges i det colombianska nyhetsprogrammet Noticias Uno i stället vara 29 år gammal.

Wilson Serrano

I det internationella fotbollförbundet, Fifa:s, officiella register står den colombianske stjärnanfallaren Radamel Falcao registrerad som att ha fötts den 10:e februari 1986. Men ett colombianskt nyhetsprogram, Noticias Uno, ifrågasätter om det verkligen är stjärnans ålder.

I programmet, som sändes i söndags, får tv-tittarna träffa rektorn vid Falcaos förskola, Colegio San Pedro Claver, som bestämt hävdar att anfallaren föddes den 10:e februari, 1984. Något som skulle göra honom 29 år gammal.

Rektorn, Wilson Serrano, visar upp skolregistret i inslaget som backar upp den anklagelsen. Dessutom står att läsa att Falcao föddes i huvudstaden Bogota, inte San Marta som de colombianska fansen fått lära sig.

Familjen står på sig

Falcaos far dementerar att anfallaren skulle vara född 1984, och menar att det rör sig om ett "administrativt misstag".

Den förklaringen har rektorn svårt att köpa.

– Han var här 1989 för förskola för barn som är fem år gamla. För att skriva in sig vid den här skolan måste man tillhandahålla ett officiellt födelsebevis. Vi tar inte emot kopior.

Även Falcaos farmor intervjuas i inslaget.

– Han är född den 10:e februari eller något sådant, men 1986, säger hon.

Sjätte dyrast genom tiderna

Noticias Uno uppger att Falcao skrevs in på ett speciellt "övergångsprogram" vid förskolan 1989 som endast gällde för femåringar. Enligt tv-programmet fanns inte längre programmet 1991 då Radamel Falcao skulle ha skrivit in sig som femåring, om han hade varit född 1986.

Inför sommarens transferfönster var Falcao hett eftertraktad men AS Monaco slog till redan för sju veckor sedan när man betalade Atlético Madrid hela 516 miljoner kronor och gjorde anfallaren till den sjätte dyraste värvningen genom tiderna. Ovanpå det uppges Falcao ha en årslön från Monaco på 120 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1