Slapp mardröm - fick drömlottning

1 av 3
FOTBOLL

Sen ändring i lottningen.

Det gav Frankrike en drömgrupp i VM i Brasilien.

– Det hade kunnat bli mer komplicerat, säger förbundskapten Didier Deschamps till AP.

Frankrike nådde VM efter att ha slagit ut Ukraina i playoff. Det franska landslaget var rankat sämst av de europeiska och skulle därför få en tuff lottning.

Men förutsättningarna ändrades inför lottningen, Frankrike hamnade i stället tillsammans med de andra europeiska länderna.

”Skulle ha varit logiskt”

– Vad är syftet med att ha en Fifa-rankning i det här fallet? Det skulle ha varit logiskt - och jag har alltid trott att så skulle bli fallet - att ge platsen till det lägsta rankade landslaget. I det här fallet skulle det bli Frankrike, säger Bert van Oostveen, vd på det holländska fotbollsförbundet, till NOS enligt Bloomberg.

Enligt Daily Mail låg Fifas generalsekreterare, fransmannen Jerome Valcke, bakom beslutet. Uefa-presidenten Michel Platini menar att han inte har lagt sig i frågan.

– Det beslutet togs hos Fifa-administrationen. Jag är inte den enda fransmannen i Fifa, säger han.

Det blev en lyckad lottning för Frankrike.

”Det är rätt bra”

Det franska landslaget möter Schweiz, Ecuador och Honduras under gruppspelet i VM i Brasilien.

– Det hade kunnat bli mer komplicerat. En annan bra sak är att vi inte spelar i de norra regionerna där temperaturen är hög, luftfuktigheten är hög och avstånden är långa. Vi stannar mer eller mindre på samma plats. Det är rätt bra för oss, säger franska förbundskaptenen Didier Deschamps till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM