Ronaldos brev räddar supportern från deportering

FOTBOLL

Superstjärnan vädjade i brev till åklagare

1 av 4 | Foto: Supportern fick sig en lång bröstvärmare av sin idol. FOTO: Reuters

Kramen med sin idol hade kunnat se Ronald Gjoka, 20, deporterad från USA.

Men åklagaren lägger nu ner åtalet.

– Det verkar som att brevet från Ronaldo hjälpt till, säger försvarsadvokat Ronald Hujber.

Real Madrid spenderade sin försäsongsturné i USA och spelade mot bland annat Chelsea i Miami. Matchen vann den spanska storklubben med 3-1 tack vare två mål av superstjärnan Cristiano Ronaldo.

Och portugisen fick gott om kärlek för sin fina insats. En Albanien-född universitets-student, tillika Ronaldo-supporter, vid namn Ronald Gjoka hoppade in på plan och lyckades krama sin idol i hela 30 sekunder innan en polisman kom fram för att avbryta.

”Oroa dig inte”

Men efter kramen var det inte mycket glädje. Ronald spenderade de kommande två dagarna i häktet och åtalades för förargelseväckande beteende och olaga intrång. En fällande dom hade inneburit risk för deportering från USA.

– Jag såg polisen komma i ögonvrån och sa: "snälla Ronaldo, de kommer. Låt de inte ta mig". Det var då han gav mig en ännu större kram och sa "oroa dig inte, jag kommer att ta hand om dig", berättade Ronald i en intervju efter planstormningen.

Höll löftet

Ronaldo var god för sitt ord. Real Madrid superstjärna skickade ett brev till åklagarmyndigheten i Miami där han vädjade till myndigheten att lägga ner avtalet.

– Jag förstår er position och hur viktigt det är att upprätthålla regler och lagar. Jag ber er dock respektfullt att överväga ert beslut och att lägga ned de två åtalspunkterna mot denna unga man, skrev Ronaldo i brevet.

Nu meddelar åklagaren att man lägger ned åtalet mot 20-åringen.

– Det verkar som att brevet från Ronaldo hjälpt till att för att få detta åtalet nedlagt, säger supporterns försvarsadvokat Ronald Hujber i ett mejl till National Post.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga