Bryter tystnaden – efter tabben: ”Pratar inte så mycket om det”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Sven Ulreich stod för en jättetavla när Bayern München åkte ur Champions League.

Nu bryter han tystnaden efter blundern.

– Allt hände på en millisekund, säger målvakten till tyska Bild.

Sven Ulreich, 29, blev stor syndabock när Bayern München åkte ur Champions League i tisdags.

20 sekunder in i den andra halvleken i semifinalen mot Real Madrid stod målvakten för en jättetavla när han missade en hemåtpassning från Corentin Tolisso och fick se sedan Karim Benzema rulla in 2–1 i öppet mål.

– Det är så dåligt så jag vet inte vad jag ska säga, sa Fredrik Ljungberg i Viasat.

”Kan inte förklara det”

Efter slutsignalen spreds en bild på Ulreich på sociala medier där han satt ensam på sin planhalva, tomt stirrande ut över Santiago Bernabéu.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Jag kan inte förklara det. Jag är ledsen... för mitt lags skull och för er supportrar", skrev Ulreich på Instagram en dag senare.

Nu bryter han tystnaden även i pressen.

I en intervju med tyska tidningen Bild uttalar han sig om tabben och berättar om känslorna efter den ödesdigra kvällen i Madrid.

– När bakåtpassen kom såg det ut som att Benzema skulle få foten emellan, så jag ställde in mig på en ”en-mot-en”-situation. Men bollen rann igenom och jag tänkte bara: "Skit, nu kan jag inte ta den med handen". Då försökte jag ta den med foten, men nådde inte. Allt hände på en millisekund, säger Ulreich till Bild.

”Väldigt synd”

Han berättar att han sett situationen en eller två gånger i efterhand och att han fortfarande grämer sig över misstaget.

– Det här är sånt som händer kanske en gång på hundra. Det är livet som målvakt. När du gör ett misstag som anfallare märks det inte lika mycket. Man får inte göra misstag. Jag har inte gjort något på åtta månader, och så hände detta. Det är väldigt synd, säger målvakten.

29-åringen, som har tagit över ansvaret mellan stolparna efter skadade förstakeepern Manuel Neuer, berättar att han bearbetar misstaget med hjälp av sin familj och sina vänner.

– Men jag pratar inte så mycket om det. Livet går vidare. Det är viktigt att man går stärkt ur något sådant här, säger han.

Publicerad: